Wie is wie?

   

Adres en bereikbaarheid    

Openingstijden

Wie is wie?

Algemeen e-mail adres: bib.kcb@ehb.be

 

Johan Eeckeloo

Johan Eeckeloo
Bibliotheek & informatiebeheer
tel: +32 (0)2 213 41 30
email: johan.eeckeloo@ehb.be

Ik studeerde zowel muziek als musicologie: muziek aan de conservatoria van Gent, Maastricht en Brussel, musicologie aan de KULeuven. Toen ik aangenomen werd als bibliothecaris in het Conservatorium, werd mijn nieuwe werkplek het onderwerp voor mijn doctoraatsverhandeling: “de collectieontwikkeling van de bibliotheek van het Conservatorium Brussel”. Naast mijn opdracht als bibliothecaris ben ik actief in bibliotheekverenigingen en ik doceer ook muziekgeschiedenis aan het Conservatorium.

Ilse Beel

Ilse Beel
Coördinator digitalisering
tel: +32 (0)2 213 41 39
email: ilse.beel@ehb.be

Ik ben een hoboïste en ik heb mijn opleiding gevolgd bij Paul Dombrecht aan het Conservatorium Brussel. Na mijn studie heb ik meegewerkt aan een project in de bibliotheek en ik was meteen geboeid door de wereld van de boeken en partituren. Mijn belangrijkste taak is er de coördinatie van de digitalisering van die boeiende collectie. Het is mijn bedoeling om scans af te leveren op een zo hoog mogelijk niveau. Daarnaast geef ik ook nog hobo-les en recent ben ik gestart met een opleiding muziektherapie.

Koenraad Sterckx

Koenraad Sterckx
Projectmedewerker muzikaal erfgoed
tel: +32 (0)2 213 41 39
email: koenraad.sterckx@ehb.be

Richard Sutcliffe

Richard Sutcliffe
Onderzoeksbegeleider
tel: +32 (0)2 213 41 33
email: richard.sutcliffe@ehb.be

Ilse Wieërs

Ilse Wieërs
Administratief coördinator
tel: +32 (0)2 213 41 39
email: ilse.wieers@ehb.be

Van opleiding ben ik eigenlijk vroedvrouw, maar door mijn huwelijk met een luthier en mijn job in het conservatorium, werd muziek hoe langer hoe meer belangrijker in mijn leven. In de bibliotheek coördineer ik vnl. de administratieve taken rond aankopen, huurmateriaal voor orkestproducties en bestellingen van reproducties. Het lijkt dat wat ik nu doe, heel sterk verschilt van mijn medische loopbaan, maar de basis is wel degelijk dezelfde: dienstverlening.