Studentenvoorzieningen

Studentensecretariaat: Het administratief hart van het conservatorium. Hier kan de student terecht voor alle verrichtingen en vragen i.v.m. inschrijving, studiecurriculum, examens, seminaries, enzovoort.

Studentenbegeleiding: Studeren in het hoger onderwijs loopt niet altijd van een leien dakje. Tegenvallende studieresultaten? Concentratiemoeilijkheden? Twijfels omtrent studiekeuze en/of studieverloop? Problemen met sociale integratie of conflicten? Overspoeld door het vele werk? Zin in een vertrouwelijk gesprek? De studentenbegeleider probeert je te helpen.

Trajectbegeleiding: De trajectbegeleider is je aanspreekpunt als je vragen hebt over je opleidingsprogramma, als je een individueel aangepast traject wenst of vrijstellingen wil aanvragen, ... Hij zoekt met jou naar de meest efficiënte leerroute en helpt je door zijn vakkundige ondersteuning op weg naar een succesvolle studieloopbaan. 

Door de erkenning van wat je eerder hebt gestudeerd (eerder verworven kwalificaties - EVK) of elders hebt geleerd door ervaring (eerder verworven competenties - EVC) kan jouw studietraject misschien wel ingekort worden. Je kan op aanvraag en na goedkeuring een traject op maat krijgen. Je individuele situatie is het uitgangspunt om te bepalen voor welke opleidingsonderdelen je vrijstellingen kan bekomen.

Je neemt contact op met de trajectbegeleider van de opleiding wanneer je:

  • een EVC-procedure wil opstarten
  • in aanmerking wil komen voor vrijstellingen op basis van EVK
  • bepaalde vakken (opleidingsonderdelen) wil hernemen
  • wil inschrijven voor een examencontract (= wanneer je een diploma of een aantal creditbewijzen wil halen maar het onderwijs niet volgt. Je legt dan alleen examens af)
  • wil inschrijven voor een creditcontract (= wanneer je, niet voor een diploma, maar wel voor creditbewijzen van losse opleidingonderdelen wil studeren).

STUVO: Binnen de Erasmushogeschool werkt STUVO voor het beheer van de sociale voorzieningen die door de overheid worden toegekend. Je kan er terecht voor financiële problemen, huisvesting, juridisch advies, psychologische begeleiding (studieadvies, faalangst enz.) Er wordt ook samengewerkt met de VUB.
STUVO bevindt zich in de hoofdzetel van de Erasmushogeschool, Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht. Tel: 02 527 14 99 - fax: 02 527 08 15 - mail: stuvo@ehb.be
STUVO maakt deel uit van het Brusselse studentenportaal en huisvestingsproject Br(ik. Alle informatie over kamerverhuur kan u vinden op stuvo.ehb.be.

Restaurant: Het restaurant biedt tegen democratische prijzen ontbijt, warme, koude en vegetarische maaltijden. In het cafetaria is een ruim aanbod van belegde broodjes, versnaperingen en dranken verkrijgbaar. Openingsuren: 8.00-14.00 uur (warme maaltijden van 12.00 tot 14.00 uur)

Studielokalen: Aan de studenten worden in de mate van beschikbaarheid maximale mogelijkheden geboden om in de niet bezette lokalen te studeren, tussen 8 en 21.30 uur. De meeste lokalen beschikken over een piano. In het weekeinde is het gebouw op de Kleine Zavel open om er te studeren tussen 10.00 en 16.30.

Concerten: De conservatoriumstudenten krijgen vrije toegang tot alle concerten in de Concertzaal, niet alleen de eigen concerten, maar ook de concerten die door derden worden ingericht (Filharmonische Vereniging, festival Ars Musica enz.).