
NIEUW Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten
Heb je al een diploma Muziek of Podiumkunsten op zak en wil jij jouw passie delen?

Ruth Rondas
Ruth Rondas behaalde een Licentiaat in de Pedagogische Wetenschappen, optie Onderwijspedagogiek en een aggregaat aan de Universiteit Gent. In 2012 doctoreerde Ruth in de Pedagogische Wetenschappen, met als thema de één-op-één relatie in het Hoger Instrumentonderwijs. De interesse voor het instrumentonderwijs groeide door haar passie voor alles wat met onderwijs te maken heeft in combinatie met het spelen van muziek. Zo speelde ze vijf jaar in de Propere Fanfare van de Vieze Gasten, een sociaal-artistiek project in het hartje van de Brugse Poort (Gent).
Sinds 2014 werkt Ruth aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar ze – naast haar onderwijsopdracht in de specifieke lerarenopleiding – een tweejarig onderzoek deed naar het gebruik van Hedendaagse Muziek in het Deeltijds Kunstonderwijs (piano). In 2019-2020 ging ze de uitdaging aan om opleidingshoofd te worden van de Educatieve Opleidingen in de Kunsten waar ze samen met een enthousiast team vormgeeft aan deze opleiding.
Contacteer Ruth:

Luk Bastiaens
Luk Bastiaens is organist en concerteerde in verschillende landen van Europa. Hij realiseerde een tiental cd-opnames en verzorgde een aantal muziekuitgaven waaronder het integrale orgelwerk van Gabriël Verschaegen en een werkboek en werkschrift voor het aanvankelijk orgelonderricht dat hij samen met een aantal collega’s schreef. Hij is ook hoofdredacteur van het driemaandelijkse tijdschrift ‘Orgelkunst’ dat de Vlaamse orgelcultuur internationaal op de kaart zet. Als auteur publiceerde hij reeds meer dan honderd artikels, zowel in Vlaamse als internationale tijdschriften. Luk Bastiaens is opleidingshoofd van de Specifieke Lerarenopleiding muziek, coördinator van de Educatieve master muziek en volgt de studenten op tijdens de stages en de masterproef. Als hoofdvakdocent orgel is hij tevens verbonden aan LUCA - campus Lemmens.
Contacteer Luk:

Maggy De Ridder
Maggy De Ridder behaalde aan het Lemmensinstituut eerste prijzen in notenleer en harmonie. Aan het Koninklijk Conservatorium Brussel behaalde ze een master muziekschriftuur, een master compositie, een lerarendiploma en ze volgde ook nog koordirectie. Ze gaf meer dan tien jaar les in het DKO en is momenteel actief op de kunsthumaniora Brussel en het KCB.
Daarnaast is ze mede-auteur en redacteur van Da Capo, een muzikaal-didactische uitgave (Pelckmans), dirigente van een gemengd koor en componiste. Ze wordt regelmatig gevraagd als jurylid en er werden al verschillende werken van haar hand via televisie in binnen-en buitenland uitgezonden.
Contacteer Maggy:

Helen Borremans
Helen Borremans behaalde een Master in Muziek (gitaar) en een Pedagogisch Diploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en studeerde één jaar verder aan de Escola Superior de Musica in Lissabon. Helen is docente gitaar en instrumentaal ensemble in de Kunstacademie Zaventem (DKO) en vakdidacticus en stagebegeleider aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze is dirigente van het Guitar Heroes Orchestra en werkt ze mee aan het Antwerpen Gitaarfestival. Daarnaast is ze directeur van de Jeugdmuziekschool “Mierennest” in Dworp.
Contacteer Helen:

Nele Minten
Nele Minten studeerde zang, blokfluit en didactiek aan de conservatoria van Brussel, Antwerpen en Maastricht. Vanaf haar 18de zong zij vast mee met het Huelgas ensemble olv P. Van Nevel, het Collegium Vocale en de Chapelle Royale olv P. Herreweghe, Currende olv E. Van Nevel en met La Petite Bande olv S.Kuijken. Zij verleende ook haar medewerking aan producties met Ex Tempore en Il Fondamento olv P. Dombrecht en Ricercar. Ze werkte met dirigenten als F. Brüggen, R. Jacobs, B. Foccroulle, W. Christie en J. Van Immerseel. Voor hedendaagse muziek verleende zij haar medewerking aan het Aquarius ensemble olv M De Smet, Studium Chorale Maastricht olv H Leenders en het VRT koor. Met al deze ensembles gaf ze concerten op internationale podia en prestigieuze festivals in heel Europa, Amerika, Israël en Japan. Ze zong op een dertigtal CD’s en TV uitzendingen, waarmee ook verscheidene prijzen behaald werden. Ze geeft muzikale culturele vorming op alle niveaus en aan alle leeftijden in de kunstacademie van Zaventem en doceert vakdidactiek aan het conservatorium van Brussel waar ze ook stagebegeleider is.
In samenwerking met Music Fund werkte zij een project uit in Gaza Palestina en werkte ook mee aan projecten oa voor vlaggen en wimpels in de Marollen.
Zij verzorgde lezingen voor OVSG en zetelde in de leerplancommissies van 1991 en 2017.
Zij behaalde een Coaching diploma en volgt lessen filosofie en intuïtieve ontwikkeling.
Contacteer Nele:

Peter Hertmans
Peter Hertmans behaalde een regentaat Ned-Eng-Zedenleer in 1981 aan de normaalschool te Gent. Daarnaast volgde hij lessen klassieke piano, maar het was uiteindelijk de gitaar die de bovenhand haalde. Peter is autodidact als jazzgitarist. Hij speelt mee op een 50-tal CD’s in binnen- en buitenland en werd meermaals bekroond als jazzcomponist. Daarnaast is zijn interesse in jazzeducatie zeer groot. Peter Hertmans is vakdidacticus Jazz sinds midden de jaren ‘90 aan het conservatorium. Hij geeft masterclasses in heel Europa over jazzgitaar en -compositie. Daarnaast geeft Peter Hertmans ook les aan de Luca School of Arts in Leuven. Hij heeft daar gedurende 21 jaar de jazzafdeling geleid als coördinator.
Contacteer Peter:

Jan Geers
Jan Geers is sinds 1999 professioneel actief in het culturele veld als regisseur. Hij werkte in het verleden voor verschillende huizen en gezelschappen O.a.: DitoDito, Tristero, Nieuwpoorttheater, Villanella, Tweetaktfestival, Stuk, Time Circus, Cie Lodewijk Louis, Campo, BOSTON, GLobe Aroma, De Spil, De Brakke Grond.... Zijn werk is sociaal geëngageerd en vaak geeft het een diep menselijke inkijk in de petite histoire van la flandre profonde. Geers is een ervaren maker in het sociaal-artistieke veld. Zijn PHD-onderzoek gaat over sociaal-artistiek werk en wat dit werk vertelt over een gemeenschap. Geers heeft naast zijn artistiek werk ook als theaterpedagoog een diverse track-record.
Contacteer Jan:

Jan Vromman
Jan Vromman twijfelde ooit tussen studeren voor licentiaat geschiedenis en filmregisseur. Intussen is het vooral het maken van documentaires geworden en niet weinig betreft het onderwerpen die onderzoek, standpunt, historisch inzicht vragen. Documentaires als ‘Zolang er Scheepsbouwers zingen’ en ‘De Kunst van het Boomhakken’ of ‘Le petit jeune homme de Binche’ getuigen daarvan.
Maar het denken blijft multimediaal en transversaal. Nieuwsgierigheid dreef Jan Vromman ook naar theater, sociaal-artistieke projecten, installaties en zelfs fictiewerk. Waar audiovisueel werk vaak een personage als drager voor een film neemt, kiest hij graag voor een maatschappelijk, breed gegeven. Betrokkenheid en emotie mogen inzicht en analyse niet in de weg staan. De meest recente documentaire: ‘De Geschiedenis van het Varken (in ons)’ is daar een illustratie van. Geen echt journalistiek werk in de zin van het zich vastbijten in een actualiteit, maar eerder een meditatie die het heden situeert a.h.v. de gehele voorgeschiedenis.
Daarnaast werkt Jan Vromman aan een onderzoeksopdracht i.s.m. het Brussels Art Platform & de VUB.
Contacteer Jan:
Stel jouw vraag en blijf op de hoogte
Any question?
Heb je een vraag omtrent deze nieuwe Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten? Of wens je op de hoogte te blijven van deze opleiding? Stel je vraag en/of blijf op de hoogte via het contactformulier.