SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING

Een lerarenopleiding volgen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel? Een goede keuze voor je toekomst!

Met het diploma Specifieke Lerarenopleiding (SLO) van het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Uiteraard kan je in het onderwijs terecht: van de lagere school tot het hoger onderwijs, in het deeltijds kunstonderwijs en in de muziek educatieve sector. Dankzij sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden die je in de specifieke lerarenopleiding verder ontwikkelt, ben je ook in andere sectoren welkom.

In het academiejaar 2018-2019 kan voor de laatste keer worden gestart met de specifieke lerarenopleiding.  Vanaf 2019-2020 kunnen studenten kiezen om leraar te worden via de nieuwe educatieve masteropleiding.  Studenten die hun initiële masterdiploma al hebben verworven, kunnen zich dan inschrijven voor het consecutieve traject (60 studiepunten). Zij verwerven daardoor een tweede masterdiploma. 

Overgangsmaatregel: studenten die bij aanvang van academiejaar 2019-2020 ten minste 15 studiepunten uit het SLO-programma hebben verworven, hebben het recht om de SLO nog af te werken tegen uiterlijk 2020-2021.