Arend Weitzel | Masterclass Timpani

Arend Weitzel | Masterclass Timpani
Masterclass
Data
,
10:00
to
17:00
Location
Kleine Concertzaal, Kleine Zavel 5, 1000 Brussel
Prijs
Gratis toegang
Reservation
Geen reservatie vereist

Arend Weitzel

Sinds hij voor het eerst pauken mocht bespelen in het schoolorkest, is Arend Weitzel voortdurend bezig geweest om tot in detail uit te zoeken hoe het bespelen van de pauken nu eigenlijk in zijn werk gaat. Hij deed dit met de bedoeling om de mogelijkheden en facetten van muzikale expressie bij het paukenspelen te verfijnen en uit te breiden. Zijn studies aan de hogescholen van Stuttgart en Hannover, alsmede aan de orkestacademie van de Berliner Philharmoniker, hebben hem in dit opzicht interessante aanwijzingen gegeven.

Maar de belangrijkste leerschool was en is voor hem sinds 1995 zijn dagelijks beroepsleven als solo paukenist bij het Symfonieorkest Bochum. Onvoorziene moeilijkheden of uitdagingen zijn voor Arend Weitzel steeds weer een belangrijke impuls om verder te komen in zijn persoonlijke ontwikkeling.

Dit voortdurende onderzoek gaat gepaard met de publicatie van een groot aantal methodische werken voor de pauken, die hem internationaal bekend hebben gemaakt. Sommige van deze werken worden algemeen beschouwd als methodologische standaardliteratuur voor dit instrument. Daarnaast is hij ook zeer actief als leraar en docent in binnen- en buitenland. Workshops en lezingen brachten hem onder meer naar Oostenrijk, Nederland, Griekenland, Tsjechië, Denemarken en China.
Sinds enkele jaren is Arend Weitzel's tweede grote muzikale passie de (lage!) Franse hoorn.

Bekijk zijn website.

Bekijk zijn CV (De).

Covid Safe Ticket?

Voor kleinere evenementen in het kader van het curriculum zoals; caleidoscopen, workshops, lezingen en Masterclasses is er geen Covid Safe Ticket nodig. 

Het aantal toegelaten personen is afhankelijk van het lokaal en zal nooit het maximum van 50 overstijgen. Iedereen moet te allen tijde een mondmasker dragen gedurende het evenement en de social distancing respecteren.

Het event bijwonen is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Als het maximum van aanwezigen behaald is, wordt jou helaas de toegang tot het event ontzegd.

Omdat we ergens tussen de onderwijs – en cultuursector zweven en ook nog eens gevestigd zijn in Brussel, is het niet eenvoudig om deze richtlijnen in kaart te brengen, bovendien kunnen de maatregelen spoedig veranderen. We proberen jullie zo goed en zo snel mogelijk te informeren. 

Bedankt om deze richtlijnen te respecteren, zo kunnen we blijven musiceren.

Deel dit