THIS WEEK

Nieuws 02/2015 - BRAVO!

Trio Impression wint kamermuziekwedstrijd

Het Trio Impression (met KCB studenten Florestan Bataillie, Fien & Riet Van den Fonteyne) won verschillende prijzen tijdens de finale van de Storioni Toonzaal kamermuziekwedstrijd in ’s-Hertogenbosch. Lees meer

 

Nieuwe doctor in de Kunsten: Katia Veekmans

Katia Veekmans behaalde met unanimiteit van de jury de doctoraatstitel met haar onderwerp ‘Perceptie van orkestklankkleur toegepast op het pianorepertoire – een symbiose van idee en verklanking’. Lees meer

 

Annelies Van Parys in de prijzen met eerste opera

De eerste opera ‘Private View’ behaalde begin januari in Parijs de ‘FEDORA Rolf Liebermann Prize for Opera’. Lees meer


 

 

 


Nieuws van het KCB

Studentenorganisatie Brik brengt elk jaar Br(ikList uit, een lijst uit met de leukste adresjes in Brussel voor nieuwe studenten.

lees verder


De zomerstilte is eindelijk voorbij! Vanaf 13 oktober is de Brusselse studentenradio XL Air terug te horen via de livestream. Er is nog meer reden tot juichen want de internetradio bestaat 10 jaar! Dat vieren ze het komende jaar dan ook uitgebreid en het liefst met u. Wat en hoe blijft nog even een verrassing, maar het wordt spectaculair.

lees verder


Samen met de  vzw Conservamus heeft EhB donderdag vernomen dat een deel van het Koninklijk Conservatorium Brussel, aan de achterkant van het gebouwencomplex, met spoed is ontruimd op last van de Regie de Gebouwen. Het gaat om meerdere klassen van de Franstalige kant van het Conservatorium, en een paar ateliers van 'onze' kant.

lees verder