Natuurtrompet
bachelor of master in de Kunsten

Natuurtrompet

Opleidingsfolder

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen.

Joachim KCB 2022
Joachim
Student Muziek

Je vakken

Bachelor
Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 18 18 24
Kamermuziek I, II, III 6 6 6
Repertoirestudie/prima vista 1, 2   3 3
Theorie hist. uitvoeringsprak. 1, 2, 3 6 6 6
Orkest/consort. 1,2,3 3 3 3
Filosofie en Esth. oude muziek 1     3
AMV gehoor en theorie 1,2 4 4  
AMV ritmiek en intonatie 1,2 5 5  
Harmonieleer en analyse 1,2 9 9  
Muziekgeschiedenis 6    
Modules muziekgeschiedenis   6 6
Vormanalyse 1     6
Bewegingsleer 3   3
Cultuurgeschiedenis     3
Totaal studiepunten 60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel MA1 (SP) MA2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (Masterproef) 27 30
Kamermuziek 4, 5 9 12
Repertoirestudie/prima vista 3 3  
Theorie Hist. uitvoeringsprak. 4, 5 6 6
Orkest/consort 4,5 6 6
Filosofie en esth. oude muziek 2 3  
Bronnenstudie en -uitgave   6
Artistieke onderzoekpraktijken 3 6
Keuzevak 3  
Totaal studiepunten 60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Docenten
Niranjan Wijewickrema docent KCB

Niranjan Wijewickrema

Docent Natuurtrompet

Trompettist en musicoloog Niranjan Wijewickrema behaalde tijdens zijn muziekstudies aan de Conservatoria van Brussel en Bergen verschillende diploma's (Solfeggio, gespecialiseerd Solfeggio, Geschiedenis van Muziek & Harmonie).
Hij studeerde trompet bij Pierre Thibaud (Parijs) en Jerome Callet (New York) voordat hij zijn trompetdiploma behaalde in de klas van Antoine Acquisto (IMEP, Namen) en Friedemann Immer (HfM, Köln).
 Zijn doctoraat proefschrift in Muziekwetenschappen (HfM, Karlsruhe) "Der Gebrauch der Trompete in den gedruckten Kantantenjahrgängen Georg Philipp Telemanns" werd bereikt onder supervisie van Prof. Dr. Dr. h.c. Edward Hankins Tarr (†) en met de vermelding cum laude ontvangen.
Hij leidde een carrière als freelance trompettist in heel Europa (b.v.: tweede Brandenburgs Concerto op het Ruhr-Klassik Festival, wereldpremière van Victor Kissine's Opéra Pompier) voordat hij zijn interesse richtte op onderzoek en pedagogiek.
Hij doceerde natuurtrompet zowel aan de Académie de Musique de Woluwe-Saint-Lambert als aan het IMEP (Namen), en gaf verschillende masterclasses (Bundesakademie für Kulturelle Bildung Wolfenbüttel, International Summer Academy Alden Bilzen).
Momenteel doceert hij natuurtrompet aan de afdeling HIPP van het Koninklijk Conservatorium Brussel; zijn klas heeft in de loop der jaren haar status van carrièrestartpunt bevestigd voor baroktrompettisten van de opkomende generatie, zoals bijvoorbeeld: Sander Kintaert of Bruno Fernandes (zie video's hieronder).

https://www.youtube.com/watch?v=K-qxCc-J7tg

https://www.youtube.com/watch?v=HwZ_LKcur7c

Contacteer Niranjan:

Email

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor informatie over de toelatingsproeven - zoals data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven - klik je op onderstaande foto.

Vragen?

Voor meer informatie kan je terecht bij de studentenadministratie via e-mail of op afspraak.