Bibliotheek

Bib - foto 11

Onze partituren wachten op jouw interpretatie

Muziek is het centrale thema in de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Er is vooral bladmuziek aanwezig, maar ook literatuur over muziek, opnames en iconografie. Onze werking kadert in de artistiek-pedagogische opdracht van het Conservatorium, maar we zijn ook relevant in het brede maatschappelijke veld als openbaar toegankelijke uitleenbibliotheek van bladmuziek.

De focus van onze verzameling ligt op muziekuitvoering, interpretatie en artistiek onderzoek, vnl. in de domeinen klassieke muziek en jazz, uitvoeringspraktijk en improvisatie. We zijn er in eerste instantie voor musici, zowel studenten als docenten, maar ook voor musicologen en onderzoekers uit aanverwante disciplines. 

Wij bewaren en beheren een belangrijke, internationaal georiënteerde erfgoedcollectie met origineel en zelfs uniek bronnenmateriaal. Het zwaartepunt van de verzameling is Duitse en Italiaanse muziek uit de 18e eeuw. Daarnaast is er ook ruime aandacht voor het lokaal erfgoed met muziek van Vlaamse en Belgische componisten vanaf de 19e eeuw. De papieren collectie is complementair aan de degelijk uitgebouwde elektronische bibliotheek.

Geniet van de grootste muziekcollectie van België.