Wie is Wie?

Algemeen contactadres: bib.kcb@ehb.b

Johan Eeckeloo

Johan Eeckeloo
Bibliothecaris
T 0476 975 228
E johan.eeckeloo@ehb.be

Ik studeerde zowel muziek als musicologie: muziek aan de Conservatoria van Gent, Brussel en Maastricht, musicologie aan de KULeuven. Toen ik aangesteld werd als bibliothecaris van het Conservatorium, werd mijn nieuwe werkplek het onderwerp van mijn doctoraatsverhandeling ‘De collectieontwikkeling van de bibliotheek van het Conservatorium Brussel’. Naast mijn opdracht als verantwoordelijke voor het bibliotheekbeleid ben ik ook actief in bibliotheekverenigingen en ik doceer ook muziekgeschiedenis aan het Brusselse Conservatorium.

Ilse Beel

Ilse Beel
Coördinator digitalisering
T 02 21 34 139 (dit nummer is momenteel buiten gebruik)
E ilse.beel@ehb.be

Ik ben hoboïste en ik heb mijn opleiding gevolgd bij Paul Dombrecht aan het Conservatorium Brussel. Na mijn studie heb ik meegewerkt aan een project in de bibliotheek en ik was meteen geboeid door de wereld van de boeken en partituren. Mijn belangrijkste taak is er de coördinatie van de digitalisering van die boeiende collectie. Het is mijn bedoeling om scans af te leveren op een zo hoog mogelijk niveau. Daarnaast geef ik ook nog hobo-les en recent ben ik gestart met een opleiding muziektherapie.

NN

NN
Onderwijs en onderzoeksbegeleider
T 02 21 34 139 (dit nummer is momenteel buiten gebruik)
E /

Jan Vanderwegen

Jan Vanderwegen
Coödinator IT
T 02 21 34 123 (dit nummer is momenteel buiten gebruik)
E jan.vanderwegen@ehb.be

Als musicus is mijn domein dat van de strijkinstrumenten. Ik behaalde Eerste Prijzen viool en altviool en daarna was ik aanvoerder van de altviolisten in diverse orkesten en ensembles. Een ander domein dat mij interesseert, is informatica. Ik volgde een opleiding netwerkbeheer en sindsdien ben ik de systeembeheerder van het Conservatorium Brussel. Als gevolg daarvan ben ik ook verantwoordelijk voor het IT-beheer van de bibliotheek, de sector bij uitstek waar informatie en informatica elkaar raken. Ik ben pas tevreden als het muzikaal erfgoed dankzij technologie dichter bij de mensen komt.

Ilse Wieërs

Ilse Wieërs
Coördinator administratie
T 02 21 34 139 (dit nummer is momenteel buiten gebruik)
E bib.kcb@ehb.be

Van opleiding ben ik eigenlijk vroedvrouw, maar door mijn huwelijk met een luthier en mijn job in het conservatorium, werd muziek hoe langer hoe meer belangrijker in mijn leven. In de bibliotheek coördineer ik vnl. de administratieve taken rond aankopen, huurmateriaal voor orkestproducties en bestellingen van reproducties. Het lijkt dat wat ik nu doe, heel sterk verschilt van mijn medische loopbaan, maar de basis is wel degelijk dezelfde: dienstverlening.