Inschrijven en Toelatingsproeven

Wens je eerst eens de sfeer op te snuiven? Kom naar onze Digitale Infodag!

Toelatingsproeven

Om student te worden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel moet je een artistieke toelatingsproef afleggen. Deze gaat door fysiek on campus eind april / begin mei. 

Data toelatingsproeven

Via de link hieronder kan je alle data van de toelatingsproeven terugvinden. Zo krijg je een overzicht en kan je al wat plannen. Als je je definitief inschrijft voor de toelatingsproeven krijg je de data ook nog te zien en zal je de keuze moeten maken.

Deze kalender is in principe definitief, al kunnen er in sommige uitzonderlijke gevallen (bv. door corona) nog wijzigingen optreden. Eens ingeschreven word je dan op de hoogte gebracht.

De deadline voor inschrijving is 2 weken voor de datum van de proef voor de hoofddiscipline

Kosten

Voor het verwerken van je inschrijving betaal je een eenmalige administratieve kost van 30 euro. Schrijf je je in voor meer dan één toelatingsproef, dan betaal je dit bedrag slechts één keer. Je inschrijving voor de toelatingsproef is pas officieel als je deze kost betaald hebt. 

Ben je reeds student aan het KCB en neem je opnieuw deel aan een toelatingsproef dan hoef je deze kost niet te betalen. Meer instructies over de betaling krijg je ook nadat je geregistreerd bent via de onderstaande link. 

Programma toelatingsproeven

Welk programma je moet voorbereiden voor de artistieke proef en welke zaken er van je verwacht worden bij het algemene gedeelte kom je ook te weten via onderstaande link.

Klik hieronder voor uitgebreide informatie en hoe je je kan inschrijven voor de toelatingsproeven