Inschrijven en Toelatingsproeven

Wens je eerst eens de sfeer op te snuiven? Kom naar een van onze infomomenten!

Toelatingsproeven

Data toelatingsproeven

Om student te worden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel moet je een artistieke toelatingsproef afleggen. De toelatingsproeven van Muziek gaan enkel en alleen door in april en mei 2023. Je zal fysiek op onze campus moeten komen. De toelatingsproeven van Musical gaan door op 4 september 2023. Enkel musicalkandidaten die bij de eerste selectie positief geëvalueerd worden a.d.h.v. hun inzendingen, worden uitgenodigd per mail op de campus op 4 september. 

Via de link hieronder kan je alle data van de toelatingsproeven terugvinden. Zo krijg je een overzicht en kan je al wat plannen. Als je je definitief inschrijft voor de toelatingsproeven krijg je de data ook nog te zien en zal je de keuze moeten maken. Deze kalender is in principe definitief, al kunnen er in sommige uitzonderlijke gevallen nog wijzigingen optreden. Eens ingeschreven word je dan op de hoogte gebracht.

De deadlines voor inschrijving zijn:

  • Klassiek & HIPP (historische instrumenten): 03/05/2023
  • Jazz: 07/05/2023
  • Musical (sessie 2): 16/08/2023

Kosten

Voor het verwerken van je inschrijving betaal je een eenmalige administratieve kost van 30 euro. Schrijf je je in voor meer dan één toelatingsproef, dan betaal je dit bedrag slechts één keer. Je inschrijving voor de toelatingsproef is pas officieel als je deze kost betaald hebt. Meer instructies over de betaling krijg je ook nadat je geregistreerd bent via de onderstaande link. 

Programma toelatingsproeven

Welk programma je moet voorbereiden voor de artistieke proef en welke zaken er van je verwacht worden bij het algemene gedeelte kom je ook te weten via onderstaande link.

Toelatingsproeven voor huidige KCB studenten

Heb je je diploma op KCB gehaald en wens je nog een extra studie te volgen in een ander instrument of een postgraduaat? Dan hoor jij hiervoor eveneens een toelatingsproef af te leggen.
Huidige KCB studenten hoeven geen administratieve kosten te betalen voor de toelatingsproef.

Klik hieronder voor uitgebreide informatie en hoe je je kan inschrijven voor de toelatingsproeven