OPENLES & INFODAGEN

Openlesdagen

Wil je jouw toekomstige docenten ontmoeten vooraleer je onze dynamische studentengroep vervoegt? Dan ben je van harte welkom op een van onze kennismakingsactiviteiten! Onze docenten zijn musici uit de hele wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

 

Openlesdagen & infonamiddag opleiding Muziek

Voor alle klassieke instrumenten, zang, compositie, directie en jazz

Op zondag 1 maart 2020 om 14:30 gaan we in de Regentschapsstraat van start met de kick-off: een infomoment voor jou en jouw ouders. Dan staan de directeur, het opleidingshoofd Muziek en de mensen van het studentensecretariaat klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Om 16:00 sluiten we dit moment af met een concert en een drankje.

 

Vanaf maandag 2 maart tot en met vrijdag 6 maart 2020 staan onze deuren de hele week open om de sfeer op te snuiven (registratie verplicht) tijdens verschillende lessen, zoals instrument, kamermuziek, AMV, muziekgeschiedenis,... We proberen je op dat moment een eigen voorspeelmoment aan te bieden. Of anders kan je de lessen passief volgen en een afspraak maken om nadien te komen voorspelen. 

 

Klik op deze link om de registratie voor onze Openlesdagen te starten.

Je krijgt een wettig afwezigheidsattest indien nodig.

 

Voor de Historical Informed Performance Practice afdeling (17°-19° eeuw):

Il Gardellino organiseert i.s.m. het Koninklijk Conservatorium Brussel een mini-workshop in het weekend van 25 en 26 april 2020, die kan gevolgd worden door een officiële KCB-toelatingsproef op maandag 27 april. Deze inschrijvingen worden gecentraliseerd via info@ilgardellino.be. Deelname kost € 50 (inclusief de administratieve kost voor de toelatingsproef op maandag).

Tenslotte willen we er ook op wijzen dat sommige van onze docenten masterclasses geven tijdens de Paasstage van Muzikamp.

 

We hopen je binnenkort te mogen ontmoeten en wensen je alvast een boeiende kennismaking met het Koninklijk Conservatorium Brussel toe.

Helmut De Backer,
Opleidingshoofd Muziek

 

Opendeurdag Musical

Opendeurdag op zaterdag 28 maart 2020 om 13:30

Op 28 maart ben je welkom op de opendeurdag van de Musical opleiding! Om 13:30 gaat de dag van start in de Theaterzaal van Blok C op de Campus Kaai, Nijverheidskaai 170 te Anderlecht.

Op deze dag kan je kennismaken met docenten en studenten en kan je meer informatie krijgen over de toelatingsproeven en advies krijgen. Er zijn verschillende proeflessen en je kan een idee krijgen van hoe het er echt aan toe gaat tijdens onze Musical opleiding. 

Deze dag is zo georganiseerd dat je een voorproevertje krijgt van zo veel mogelijk elementen die onze opleiding Musical aanbiedt! Daarom vragen we jou om aanwezig te zijn vanaf 13:30, zodat je niets hoeft te missen!

Spoedig kun je hier de planning vinden van de opendeurdag, tot dan!

Lulu Aertgeerts,
Opleidingshoofd Musical