Inspirerende Lezingen | Verkorte Educatieve Opleidingen in de Kunsten

Inspirerende Lezingen | Verkorte Educatieve Opleidingen in de Kunsten KCB 2024
Onderzoeksdagen
Data
,
18:00
to
21:00
Location
Aula 1, RITCS, A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Prijs
Gratis toegang
Reservation
Indien je niet ingeschreven bent in de educatieve opleiding, stuur een mailtje naar ruth.rondas@ehb.be

Inspirerende Lezingen

Taal: Nederlands

De verkorte educatieve opleidingen in de kunsten wilt studenten inspireren en sterk inzetten op een onderzoekende houding. Dit doen we onder meer door studenten in de reeks ‘Inspirerende lezingen’ te confronteren met vooraanstaande en vernieuwende stemmen binnen het artistiek-pedagogische veld.

Het is aan ons! Waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden

Inspirerende Lezing van 04/03/2024

Door met een kunstenaarsmindset naar de wereld te kijken, kunnen we denkpatronen doorbreken, nieuwe invalshoeken en perspectief vinden. De samenleving snakt naar nieuwe idealen. Wat kunst doet, is niet het oplossen, illustreren of promoten van een visie, maar een manier van scherper waarnemen en het stellen van betere vragen. Rondom scherpe vragen vinden wetenschappers, ervaringsdeskundigen en kunstenaars elkaar. Zo verdwalen we niet in complexiteit, gaan we het ook niet uit de weg, maar vinden we een praktische aanpak door direct contact. 

Leer meer over hoe je jouw kunstenaarmindset aanspreekt en verken gezamenlijk hoe we onze speel- en verbeeldingsruimte vergroten om zo stap voor stap naar een betere wereld toe te bewegen.

Merlijn Twaalfhoven

Merlijn Twaalfhoven ontwierp talloze muziek- en theaterprojecten in steden, wijken, conflictgebieden, vluchtelingenkampen en de natuur. Hiermee doorbreekt hij grenzen tussen genres, culturen en mensen. Vaak geeft hij de luisteraars een actieve rol en ontstaat er veel interactie. In zijn boek Het is aan ons, waarom we de kunstenaars in onszelf nodig hebben om de wereld te redden, laat hij zien hoe je een rol van betekenis kunt spelen bij het aanpakken van grote en kleine wereldproblemen als je de kunstenaar in jezelf weet te activeren.
Hij werkte met o.a. Het Nationale Ballet, Toneelgroep Amsterdam, The New York Philharmonic en het Kronos Quartet. Zijn composities werden uitgevoerd in binnen- en buitenland en meermaals bekroond. Daarnaast is hij oprichter van The Turn Club, een samenwerkingsverband van kunstprofessionals, veranderaars en bruggenbouwers, medeinitiator van de Sociaal Creatieve Raad, lid van de Akademie van Kunsten en initiatiefnemer van de Toekomstverkiezing.

Deel dit