Kosten En Inschrijvingsgelden

Wat kost het om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium Brussel?

Al deze informatie is te vinden op de website van EhB.

Kosten studeren KCB

Overige kosten

Naast je inschrijvingsgeld zijn er natuurlijk ook nog heel wat andere kosten verbonden aan het studeren zoals huur van partituren en partijen voor producties, faciliteiten voor zelfstudie en software licenties. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de studentenadministratie.

Hoe je betaalt

Je betaalt je studiegeld via overschrijving binnen de zeven kalenderdagen na je inschrijving. Zodra je studiegeld is betaald, ontvang je de nodige attesten en een studentenkaart. Je recht op kinderbijslag geldt enkel bij een inschrijving vanaf 27 studiepunten.

Studiefinanciering

Inschrijvingsgeld, boeken en cursussen, kot, vervoer … studeren kost wel wat. Maar dit mag zeker geen hindernis vormen om te studeren aan het Conservatorium. Via de Erasmushogeschool zijn er verschillende mogelijkheden om je financieel te ondersteunen. Bij Stuvo EhB, de studentenvoorzieningen van EhB, vertellen we je er graag meer over. Onze ervaren medewerkers geven je gratis advies over het aanvragen van een studietoelage van de Vlaamse gemeenschap, het jokerkrediet, het verminderd studiegeld, financiële steun, een studielening ...