Studentenraad

Wat is de studentenraad van het KCB en wat kunnen we voor jou doen?

Wij zijn een gevarieerde groep studenten afkomstig uit alle hoeken van het conservatorium. We zijn erg gemotiveerd en zetten ons in voor al onze medestudenten. Taal, nationaliteit, leeftijd, afdeling, jaar of instrument maken helemaal niets uit: iedereen is welkom bij ons! We komen 1 keer per maand samen en zorgen ervoor dat alle informatie in verband met het conservatorium bij de studenten geraakt en dat vragen van de studenten beantwoord worden. 

WAT DOEN WIJ?

Het grootste deel van ons is studentenvertegenwoordiger, wat wil zeggen dat we jullie belangen vertegenwoordigen in alle verschillende raden en commissies van zowel het conservatorium als de Erasmus Hogeschool. Wij zijn dus de schakel tussen de verschillende raden en de studenten. Al wie met vragen zit, kan dus eerst naar ons komen. Op die manier kunnen wij je vertellen bij welke raad je moet zijn voor je probleem.

Een ander deel van de studentenraad kan dan weer gezien worden als het feestcomité. Zij organiseert alle buitenschoolse activiteiten (waaronder de openingsfuif, het galabal, enz…) en zorgt zo voor de goede contacten tussen de verschillende studenten! Als eerstejaars of Erasmusstudent is het dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen op 1 van deze feestjes…

WAT KAN JIJ VOOR ONS DOEN?

Om alles goed te laten draaien, hebben wij jouw hulp nodig! Heb je zin om te helpen bij onze feestjes: organiseren, achter de kassa staan, dj’en,… wij kunnen je hulp zeker en vast gebruiken. Ook in onze verschillende raden en commissies zijn er elk jaar nieuwe mensen nodig, dus laat ons zeker weten als je interesse hebt.

Zoals al eerder gezegd: ook als je vragen hebt over het conservatorium kan je zeker bij ons terecht.

Hoe? Heel erg simpel: stuur gewoon een mailtje naar studentenraad.kcb@ehb.be of spreek ons eens aan in de gang.