Jeroen Reuling

Jeroen Reuling
Docent Cello

Afkomstig uit een muzikale familie begon Jeroen Reuling zijn cellostudie bij Cor de Wilde en Jean Decroos. Vervolgens was hij leerling bij André Navarra aan de “Staatliche Hochschule für Musik” in Detmold(Duitsland). Al gauw werd hij benoemd tot diens assistent. In 1981 behaalde Jeroen Reuling met succes het “Konzertexamen”, waarna hij zijn studie afrondde bij Pierre Fournier in Genève.

Radio en televisie registreerden zijn spel vele malen en in 1983 ontving hij de ‘Publieksprijs’ van de Sonesta Koepelzaal in Amsterdam.

Van 1983 tot en met 2004 was Jeroen solo-cellist van het Gelders Orkest. Sindsdien verdeelt hij zijn passie voor de cello tussen het lesgeven en de kamermuziek.

Hij is zowel docent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel als aan de Hogeschool voor de Kunsten ARTEZ in Nederland. Jeroen Reuling is sinds 2011 ook verbonden aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Daarnaast geeft hij masterclasses over de hele wereld.

In 2005 ontving hij de Prijs“Madame de La Hault” van het patrimonium van het Conservatorium van Brussel voor excellent onderwijs.
Jeroen geeft jaarlijks  masterclasses en concerten in Enghien,vlakbij Brussel (Rencontres  Musicales Internationales), Lancut en Przemysl (Polen) en Riga .
Jeroen Reuling is tevens artistiek leider van het Internationaal Kamermuziek Festival op Schiermonnikoog en wordt regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende kamermuziekfestivals. Hij heeft ook opnames gemaakt voor Naxos, Ottavo en Cobra.

Jeroen bespeelt een Italiaanse cello toegeschreven aan Antonio Gagliano, Napoli 1757
 

Contacteer Jeroen:

Email