Philippe Pierlot

Philippe Pierlot
Docent Gamba

De Belgische viola da gamba-speler, Philippe Pierlot studeerde gitaar en luit. Later focuste hij zich uitsluitend op de viola da gamba.

Philippe Pierlot dirigeert het ensemble van Ricercar Consort, met wie hij voornamelijk werken uit de 17e eeuw uitvoert, waarbij onbekende composities aan het publiek worden onthuld. Verschillende hedendaagse stukken werden voor hem geschreven, en hij is ook een van de zeldzame «baryton» spelers, een heel bijzonder instrument waarvoor Haydn meer dan 150 trio's en andere stukken schreef.

Onder zijn opnames dienen met name te worden genoemd Heinrich Schütz 'oratorios Auferstehung' en Sieben Worte, German 17th Century Works for Viols, Défense de la Basse de Viole, ... In 1995 begon hij de opname van de complete werken van Marin Marais, en in 1998 realiseerde hij zich een bewerking voor vedel en tokkelinstrumenten van de opera Ritorno d'Ulisse, die op belangrijke Europese festivals met groot succes werd uitgevoerd (Berlijn, Wenen ...)

Philippe Pierlot wordt vaak uitgenodigd om de leiding te nemen van belangrijke werken die hij herstelt of zich aanpast. In 1999 bijvoorbeeld, Marais 'Sémélé, die al 300 jaar niet meer werd uitgevoerd en waarvoor hij de ontbrekende instrumentale onderdelen opnieuw samenstelde.

Philippe Pierlot gaf les aan de Hochscule fûr Musik, Trossingen, Duitsland. Hij geeft nu les aan de conservatoria van Brussel en Den Haag.

Contacteer Philippe:

Email