Elektrische Gitaar
bachelor of master in de Kunsten

Elektrische Gitaar

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen. 

 

Joachim KCB 2022
Joachim
Student muziek

Kwaliteitsvol onderwijs

Erasmushogeschool Brussel streeft kwaliteitsvol onderwijs na en ontwikkelt haar opleidingen voortdurend om te voldoen aan (inter-)nationale kwaliteitskenmerken. EhB zet maximaal in op het ontwikkelen van een kwaliteitscultuur en hanteert haar eigen kwaliteitsregie als fundament voor kwaliteitsvol onderwijs.

Verschillende instrumenten garanderen het versterken en borgen van de onderwijskwaliteit van deze opleiding:

De website opleiding in cijfers van de Vlaamse overheid geeft informatie over het profiel van deze opleiding zoals wie deze opleiding volgt, hoelang studenten erover doen om hun diploma te behalen, etc.

Lees meer over de kwaliteitsborging binnen EhB.

Je vakken

Bachelor

Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 21 21 21
Ensemble 1, 2, 3 3 3 9
Gehoortraining 1, 2, 3 6 6 3
Leestraining 1, 2 6 6  
Jazz-harmonie en analyse 1, 2, 3 9 9 12
Arrangement 1, 2   3 6
Jazz-ritmiek 1, 2 3 3  
Muziekgeschiedenis (klassiek) 6    
Historiek van de jazz 1, 2   3 3
Piano (pianotechniek voor pianisten) 1, 2, 3 3 3 3
Cultuurgeschiedenis 3    
Encyclopedie en onderzoek van de jazz   3  
Keuzevak     3
Totaal  60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel Ma1 (SP) Ma2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (masterproef) ** 27 30
Ensemble 4, 5 12 15
Jazz-analyse 6  
Vrije improvisatie   6
Concertpraktijk Jazz 1, 2 3 3
Inleiding tot de filosofie 3  
Artistieke onderzoekspraktijken 3  
Keuzevakken 6 6
Totaal  60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Begeleiding
Fabien Degryse

Fabien Degryse

Docent Jazz Gitaar

Fabien Degryse werd in 1960 in Brussel geboren en studeerde jazzgitaar aan het beroemde Berklee College of Music in Boston, VS. Terug in België speelde hij met bijna iedereen, waaronder Toots Thielemans, Philip Catherine, Steve Houben en nog veel meer.

Hij begon een tribute to René Thomas, met een gitaar-bigband, in de jaren negentig.

Hij nam acht CD's onder zijn naam op, de twee laatste werden in solo opgenomen, met zijn akoestische gitaar, in een repertoire van jazzstandards. Een uitdaging voor een gitarist.

Hij gaf meer dan 800 concerten met het trio l'Ame des Poètes (met Jean Louis Rassinfosse en Pierre Vaiana) en nam er zes CD's op.

Hij speelde in veel landen, van Canada tot Vietnam, van Denemarken tot Madagaskar en Chili.

Hij schreef een methode voor de improvisatie op de gitaar en gaf masterclasses in Taiwan en in veel Afrikaanse landen. Hij geeft nu les in zowel de Vlaamse als de Franstalige conservatoria van Brussel.

Contacteer Fabien:

Email

Peter Hertmans

Peter Hertmans

Docent Jazz Guitar & Specifieke Vakdidactiek Instrument Jazz & Vakdidactiek Groepsmusiceren | Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten

Peter Hertmans behaalde een regentaat Ned-Eng-Zedenleer in 1981 aan de normaalschool te Gent. Daarnaast volgde hij lessen klassieke piano, maar het was uiteindelijk de gitaar die de bovenhand haalde. Peter is autodidact als jazzgitarist. Hij speelt mee op een 50-tal CD’s in binnen- en buitenland en werd meermaals bekroond als jazzcomponist. Daarnaast is zijn interesse in jazzeducatie zeer groot. Peter Hertmans is vakdidacticus Jazz sinds midden de jaren ‘90 aan het conservatorium. Hij geeft masterclasses in heel Europa over jazzgitaar en -compositie. Daarnaast geeft Peter Hertmans ook les aan de Luca School of Arts in Leuven. Hij heeft daar gedurende 21 jaar de jazzafdeling geleid als coördinator.

Contacteer Peter:

Email

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor informatie over de toelatingsproeven - zoals data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven - klik je op onderstaande foto.

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.