Viviane Spanoghe

Viviane Spanoghe
Docent Cello

Viviane Spanoghe is een internationaal gerenommeerde celliste, die haar idealen vastberaden en met passie tot uitdrukking brengt.

Zij studeerde bij André Messens, Maria Kliegel en Janos Starker en werd in 1980 laureate van het Tenuto-concours. Sindsdien treedt ze in binnen- en buitenland op als soliste en in samenwerking met vermaarde dirigenten en ensembles.

Na meer dan 30 jaar intense samenwerking met haar voornaamste muzikale partner André De Groote,  speelt Viviane Spanoghe sinds 2012  ook met andere grote pianisten  zoals Denis Pascal, Jean- Claude Vanden Eynden en Jan Michiels.

Naast haar uitgebreide klassieke repertoire beheerst  Viviane Spanoghe ook minder bekend werk uit het verleden en promoot ze hedendaagse muziek.

Toonaangevende  Belgische componisten hebben voor haar gecomponeerd en nieuwe klankwerelden en mogelijkheden op het gebied van de cellotechniek met en voor haar geopend.

Haar vele Cd-opnamen getuigen van een temperamentvolle en tegelijk gevoelige persoonlijkheid; ze werden zowel in eigen land als in de internationale pers met grote waardering ontvangen.

Viviane Spanoghe is docente cello en kamermuziek aan het  Koninklijk Conservatorium van Brussel en beoefent haar kunst en haar pedagogische activiteit in een holistisch kader van  mens, muziek en samenleving.

 

 

Contacteer Viviane:

Email