Pieter Bast

Pieter Bast
Docent Jazz Drums

Pieter Bast (27 april 1964), studeerde in 1988 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam als Docerend – en Uitvoerend Musicus Geïmproviseerde Muziek.

Van 1985 tot 1988 leidde hij met succes zijn eigen kwintet “ PB – 5 “, waarmee hij verschillende prijzen won, o.a. in 1986 de eerste prijs van het NOS – Meervaart Jazzfestival in Amsterdam en tevens de solistenprijs. Vanaf 2012 is Pieter Bast weer actief als leider van het “ Pieter Bast E.S.P. Quintet “ waarmee hij in oktober 2014 zijn eerste, onder eigen naam,  CD “Midnight Song”, uitbracht. In januari 2018 is de release van de tweede CD getiteld “La Condition Humaine”.

 In de afgelopen 30 jaar heeft hij aan tal van projecten zijn medewerking verleend en samengewerkt met gerenommeerde musici uit binnen – en buitenland (o.a. Kenny Wheeler, Eddie Bert, Urbie Green, Charlie Mariano, Eric Vloeimans, Bob Mintzer, Marnix Busstra, Fay Victor, Marjorie Barnes, Amina Figarova, Hugh Hopper, Paul van Kemenade, Enrico Pieranunzi, Luluk Purwanto en Mike Mainieri ) en concerten verzorgd in Europa, Canada, Afrika, Indonesië, India en het Midden Oosten.

Deze projecten zijn te beluisteren op ruim 40 CD ’s die in de afgelopen jaren zijn uitgebracht op diverse labels in binnen – en buitenland.

Hij wordt vaak in de pers omschreven als een melodische drummer die op subtiele wijze, stimulerend en gevarieerd begeleidend een perfecte balans heeft gevonden tussen ritmische vrijheid en swing.

Contacteer Pieter:

Website

E-mail