Lulu Aertgeerts

lulu Aertgeerts
Opleidingshoofd Musical/Docent

Regisseur en actrice Lulu Aertgeerts studeerde theaterwetenschappen aan de KULeuven en danspedagogie aan de Artesis Hogeschool Antwerpen. Van 1984 tot 1994 was ze vast in dienst als actrice bij de Musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Ze vertolkte er hoofdrollen in “Me and my girl” (Sally), “Chicago” (Velma), “Hello Dolly” (Dolly), “Chess” (Florence), “Anatevka” (Tzeitel), “Dear Fox” (Tybert),… en kleinere rollen in “West Side Story”, “My Fair Lady”, “Evita”, “Jesus Christ Superstar”,… Tussen 1987 en 2004 acteerde Lulu in de populaire VTM-series “Wittekerke” en “Familie”, - en voor de VRT- in “Postbus X”. Zij was gedurende meerdere jaren coach voor “Idool” en “X-factor”. Als freelancer schreef, regisseerde en choreografeerde zij voor verscheidene productiehuizen: KVS (Alice, Bourgeois Gentilhomme, Wintersprookje), NTG (Jungleboek), Tabas & Co (Pippi Langkous), Music Hall (Jesus Christ Superstar, La Bohème, Aïda en Carmen), Uitgezonderd (De Kriegels, Jip & Janneke), Kras (Hopla)…

Sinds 2012 is zij acting director voor het arena spektakel Peter Pan (Music Hall), een productie die tot op heden nog steeds internationaal opgevoerd wordt. Als actrice was ze de jongste jaren te bewonderen in de musicals “Mamma Mia” (Stage Entertainment), “Dans der Vampieren” (Music Hall), “Vapeurs” (Uitgezonderd) en voor loge 10 in de theaterproducties  “Stilte AUB”, “Calendar Girls”, The Elephant Man, De Collega’s“,… Op 23 september ging in de Stadsschouwburg van Antwerpen ‘Er Was eens’ in première, een hedendaags sprookje waarvoor ze het verhaal schreef en de regie voerde. Ze was personal coach voor Bartel Van Riet, Sofie Dumont, en Ilse d’Hooghe.

Sinds de oprichting (1994) van de Musicalopleiding in het Koninklijk Conservatorium van Brussel is ze er werkzaam als docent en regisseur, en sinds 2013 is zij er opleidingshoofd.