Musical

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel

Bachelor Musical

Musical is multidisciplinair en wordt daarom vaak de triatlon van de podiumkunsten genoemd. Dat is meteen ook de reden waarom onze opleiding gespreid wordt over een studietraject van vier jaar, waarna je jezelf trots Bachelor in de Musical mag noemen. Onze ervaren docenten hebben allen, naast hun pedagogische onderlegdheid, een eigen artistieke loopbaan uitgebouwd en zijn nauw betrokken bij het hedendaagse werkveld. 

Academische Master Musical

Sinds academiejaar 2022-2023 wordt de Musical opleiding uitgebreid met een Academische Master van 60 studiepunten! Het volledige schakeljaar wordt aangeboden sinds 2021-2022.
Door uit te breiden naar een Academische Master wil de opleiding de mogelijkheid verschaffen aan studenten om af te studeren als autonome, onderzoekende kunstenaars, die hun eigen projecten op touw kunnen zetten en een weerwoord kunnen bieden op de huidige beoefening van de Musical Kunsten die eerder gesitueerd is in de commerciële sfeer.

Wat kan je verwachten?

  • Onze opleiding is uniek in België maar is bekend tot ver over onze landsgrenzen.
  • Onze afgestudeerden komen terecht in musicals in Vlaanderen maar ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Anderen vinden dan weer hun weg in het gesproken theater of in dramareeksen bij verschillende televisiezenders.
  • Door middel van een gerichte stage doe je meteen ervaring op in een professionele productie.

Of bekijk de opleidingsfolder van Musical.