Blokfluit
bachelor of master in de Kunsten

BLOKFLUIT

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen.

Joachim
Joachim
Student Muziek
Bachelor
Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 18 18 24
Kamermuziek I, II, III 6 6 6
Repertoirestudie/prima vista 1, 2   3 3
Theorie hist. uitvoeringsprak. 1, 2, 3 6 6 6
Orkest/consort. 1,2,3 3 3 3
Filosofie en Esth. oude muziek 1     3
AMV gehoor en theorie 1,2 4 4  
AMV ritmiek en intonatie 1,2 5 5  
Harmonieleer en analyse 1,2 9 9  
Muziekgeschiedenis 6    
Modules muziekgeschiedenis   6 6
Vormanalyse 1     6
Bewegingsleer 3   3
Cultuurgeschiedenis     3
Totaal studiepunten 60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel MA1 (SP) MA2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (Masterproef) 27 30
Kamermuziek 4, 5 9 12
Repertoirestudie/prima vista 3 3  
Theorie Hist. uitvoeringsprak. 4, 5 6 6
Orkest/consort 4,5 6 6
Filosofie en esth. oude muziek 2 3  
Bronnenstudie en -uitgave   6
Artistieke onderzoekpraktijken 3 6
Keuzevak 3  
Totaal studiepunten 60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Docenten
Bart Coen

Bart Coen

Docent Blokfluit

Bart Coen deed zijn muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium van z’n geboortestad Antwerpen. Sindsdien is hij heel actief als solist en in gerenommeerde ensembles zoals o.a. Huelgas Ensemble (Paul Van Nevel – middeleeuwen en renaissance), Concerto Vocale (René Jacobs – barokopera’s), Collegium Vocale (Philippe Herreweghe – Bachcantates) en La Petite Bande (Sigiswald Kuijken). Met deze groepen gaf hij wereldwijd concerten en nam hij een groot aantal cd’s op (Sony, Harmonia Mundi France, Deutsche Harmonia Mundi, Accent, Ricercar, Phi, Deutsche Grammophon,..).

Met zijn eigen ensemble Per Flauto nam Bart Coen voor Sony de succesvolle cd’s “Manoscritto di Napoli 1725” en “The London Flute” op.

Voor Accent nam hij met La Petite Bande de Brandenburgse Concerten van Bach op, en hun cd “Telemann: Concertos & Suites” kreeg een 10 van het Nederlands muziekmagazine Luister.

Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas) nodigde Bart Coen uit om de muzikale leiding op zich te nemen van de productie “En Atendant”, een voorstelling rond middeleeuwse muziek in combinatie met hedendaagse dans, en met het zelfde dansensemble wordt een nieuwe productie gepland rond de Brandenburgse Concerti van Bach waaraan hij zijn medewerking verleent als blokfluitist.

Bart Coen is docent blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en aan de Luca-School of Arts, Campus Lemmens.

Contacteer Bart:

Email

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor de meeste afstudeerrichtingen zijn er twee sessies voorzien: één voor de zomervakantie en één in september. Als kandidaat-student kan je je inschrijven voor één van deze twee sessies.

Voor informatie over de toelatingsproeven - waaronder data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven- klik je op de foto hieronder:

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.