Cornetto KCB (f Reda Izo)
bachelor of master in de Kunsten

Cornetto

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen.

Joachim KCB 2022
Joachim
Student Muziek
Bachelor
Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 18 18 24
Kamermuziek I, II, III 6 6 6
Repertoirestudie/prima vista 1, 2   3 3
Theorie hist. uitvoeringsprak. 1, 2, 3 6 6 6
Orkest/consort. 1,2,3 3 3 3
Filosofie en Esth. oude muziek 1     3
AMV gehoor en theorie 1,2 4 4  
AMV ritmiek en intonatie 1,2 5 5  
Harmonieleer en analyse 1,2 9 9  
Muziekgeschiedenis 6    
Modules muziekgeschiedenis   6 6
Vormanalyse 1     6
Bewegingsleer 3   3
Cultuurgeschiedenis     3
Totaal studiepunten 60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel MA1 (SP) MA2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (Masterproef) 27 30
Kamermuziek 4, 5 9 12
Repertoirestudie/prima vista 3 3  
Theorie Hist. uitvoeringsprak. 4, 5 6 6
Orkest/consort 4,5 6 6
Filosofie en esth. oude muziek 2 3  
Bronnenstudie en -uitgave   6
Artistieke onderzoekpraktijken 3 6
Keuzevak 3  
Totaal studiepunten 60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Docenten
Lambert Colson

Lambert Colson

Docent Cornetto

Lambert Colson (°1985) begint zijn blokfluitstudies met Françoise Defours en vervolgens met Pedro Memeldorff, Bart Coen, Marleen Leicher, Bruce Dickey en Gebhard David. Hij studeert af aan vermaarde instellingen zoals het Koninklijk Conservatorium Brussel, het Esmuc in Barcelona, de Schola Cantorum Basiliensis en het HFK in Bremen.

Als zowel blokfluit- als cornettospeler werd hij uitgenodigd om op te treden met verschillende dirigenten en ensembles zoals Scherzi Musicali (Nicolas Achten), Les Paladins (Jérôme Correas), L’échelle, Oltremontano (Wim Becu), Le Poème Harmonique (Vincent Dumestre), Holland Baroque, La Fenice (Jean Tubéry), Pygmalion (Raphaël Pichon), B’rock, Collegium Vocale (Phillipe Herreweghe), … 

Hij coördineert eigen projecten met zijn ensembles Qualia en InAlto. De recente opnames van InAlto werden geprezen en bekroond door recensenten over heel Europa: Diapason D’Or van het jaar 2017, Choc de Classica, 5 sterren in Rondo Magazin, de keuze van het jaar in zowel Libération als Le Monde…

Als onderzoeker werd hij uitgenodigd om te schrijven voor La pensée de Midi (Actes Sud).

Als leraar werd hij uitgenodigd voor lezingen en masterclasses in Fondation Royaumont over verschillende onderwerpen, zoals de geschiedenis van Westerse muzieknotatie en Luther en muziek in het Heilig Roomse Rijk. Hij neemt deel aan verschillende masterclasses en geeft cornetto en historische uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en in de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht.

Naast zijn activiteiten als leraar en vanuit een blijvende honger naar kennis over uitvoeringspraktijk werkt Lambert Colson sinds 2017 eveneens als onderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij focust er op instrumentenbouw: zijn onderzoeksveld is de identificatie van specifieke modellen voor specifieke repertoires in verschillende Europese musea.

Door een onverwacht samenwerkingsverband met choreografe Catherine Contour ontdekte hij het gebruik van hypnose bij het creatieproces. Hij verkent ook de mogelijkheden van zijn instrument door de uitvoering van nieuw werk van eigentijdse componisten zoals Zad Moultaka, Fabrice Fitch en Bernard Focroulle. Verder werkt hij samen met Pop/Rock/Jazz artiesten zoals Shara Worden, Mugison en Efterklang in samenwerking met Box collective. Ten slotte is hij betrokken bij verschillende improvisatieprojecten en werkt zo onder andere samen met An Pierlé, Liesa van der Aa, Emmanuel Baily, Xavier Rogé, Adam Woolf, Franck Vagané, Jon Birdsong, …
 

Contacteer Lambert:

E-mail

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor informatie over de toelatingsproeven - zoals data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven - klik je op onderstaande foto.

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.