Natuurhoorn
bachelor of master in de Kunsten

NATUURHOORN

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen.

Joachim
Joachim
Student Muziek
Bachelor
Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 18 18 24
Kamermuziek I, II, III 6 6 6
Repertoirestudie/prima vista 1, 2   3 3
Theorie hist. uitvoeringsprak. 1, 2, 3 6 6 6
Orkest/consort. 1,2,3 3 3 3
Filosofie en Esth. oude muziek 1     3
AMV gehoor en theorie 1,2 4 4  
AMV ritmiek en intonatie 1,2 5 5  
Harmonieleer en analyse 1,2 9 9  
Muziekgeschiedenis 6    
Modules muziekgeschiedenis   6 6
Vormanalyse 1     6
Bewegingsleer 3   3
Cultuurgeschiedenis     3
Totaal studiepunten 60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel MA1 (SP) MA2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (Masterproef) 27 30
Kamermuziek 4, 5 9 12
Repertoirestudie/prima vista 3 3  
Theorie Hist. uitvoeringsprak. 4, 5 6 6
Orkest/consort 4,5 6 6
Filosofie en esth. oude muziek 2 3  
Bronnenstudie en -uitgave   6
Artistieke onderzoekpraktijken 3 6
Keuzevak 3  
Totaal studiepunten 60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Docenten
Luc Bergé

Luc Bergé

Docent hoorn

Luc Bergé (1956) studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel. Naast diverse eerste prijzen behaalde hij met de grootste onderscheiding het hoger diploma hoorn bij André Van Driessche. Hij vervolmaakte zich verder bij de befaamde hoornist Hermann Baumann. Luc Bergé was achtereenvolgens hoornsolo bij de Opéra de Wallonie, het Nationaal Orkest van België, het Nieuw Belgisch Kamerorkest en I Fiamminghi. Hij specialiseerde zich ook in de natuurhoorn en de romantische hoorn waardoor hij regelmatig gevraagd werd bij 'Les Musiciens du Louvre' o.l.v.  Marc Minkovski, Les Arts Florissant o.l.v. William Christie, l'Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, de Beethoven Academie, enz. Hij heeft meerdere solo-cd's op zijn naam, waaronder 'Kamermuziek voor hoorn' met het Arriagakwartet, 'Concerti voor blazers' van Mozart met Prima la Musica o.l.v. Dirk Vermeulen en de hoorntrio's van Brahms en Ligeti. Deze cd's werden door de internationale pers enthousiast onthaald. Momenteel is Luc Bergé freelance hoornist. Hij was gedurende 18 jaar de hoornsolo van het Orchestre des Champs Elysées o.l.v. Philippe Herreweghe en de hoornist van het Prometheus Ensemble. Hij is docent hoorn aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Contacteer Luc:

Email

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor de meeste afstudeerrichtingen zijn er twee sessies voorzien: één voor de zomervakantie en één in september. Als kandidaat-student kan je je inschrijven voor één van deze twee sessies.

Voor informatie over de toelatingsproeven - waaronder data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven- klik je op de foto hieronder:

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.