Activiteiten van Docenten en Studenten tijdens de lockdown

Waarmee hebben onze Docenten en Studenten zich bezig gehouden tijdens deze quarantaine? Hier een topje van de ijsberg:

Klassieke & Historische Muziek

Atomos Duo : Marta Lorenza Grieco, fluit (cursus Frank Hendrixks) and Stefano Vivaldini, gitaar (cursus Antigoni Goni)

Verschenen op de facebookpagina van de Nederlandse Bachvereniging. Bart Naessens, coördinator Afdeling Historische Uitvoeringspraktijk van het Koninklijk Conservatorium Brussel in een arrangement door Johann Sebastian Bach van het werk Concert in G groot BWV 986.

Het departement Klassieke Percussie bleef ondertussen ook niet bij de pakken zitten en publiceerde op Youtube een hele reeks van video’s.

Cedric Honings, gitaar (3 Greek Letters, Sergio Assad)

David Silva, student fluit (Claude Debussy, Syrinx) vanuit Portugal

Alba Conejo, studente viool, samen met Mario Torres Valdivieso, contrabbas (Dario Castello, Sonata Prima Venice, 1629)

Een oproep van Alejandro Huete Sánchez, student hoorn aan het Koninklijk Conservatorium Brussel die dankzij crowdfunding vraagt zijn project te ondersteunen voor de uitgave van een CD met Spaanse Klassieke muziek en Folk.

Nuno Cernadas, assistent piano vlak voor de lockdown (Franz Liszt, Tre sonetti del Petrarca)

Koenraad Hofman, docent Contrabas aan het Koninklijk Conservatorium Brussel brengt in deze coronatijden driemaal per week het ontbijt rond in het rusthuis van zijn moeder. Het artikel lees je hier.

fotograaf Saskia Vanderstichele

Uitgave van de nieuwe CD van Viviane Spanoghe, cello en Jan Michiels, piano met werk van Alfred Schnittke (meer info volgt spoedig)

Docent Xavier Díaz-Latorre, historische tokkelinstrumenten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel publiceerde op Youtube een hele reeks verschillende uitvoeringen.

Opleidingsvideo departement Muziek (Klassiek, Historisch en Jazz), uitgegeven naar aanleiding van de digitale Opendeurdag op 25 april 2020

Opleidingsvideo Historische Uitvoeringspraktijk, uitgegeven naar aanleiding van de digitale Opendeurdag van 25 april 2020

Live Electronics

Lucas Lebrun met Paper Cuts, live improvisatie met gebruik van een Xbox controller, Max en samples

Cycling74 zet 'Upshot', een Max package van Benjamin Van Esser (docent Live Electronics) in de kijker! Deze package bestaat uit een uitgebreide set van tools, gericht op het bouwen van generatieve en live performance patches in de Max programmeeromgeving. Download hem nu in de Max Package Manager! Lees hier het artikel.

Jazz

Pepa Niebla heeft vorig jaar haar Master diploma in Zang-Jazz behaald en studeert nu compositie. Ze bracht haar eerste album met originele composities uit: Renaissance.

Studenten Jazz van het Koninklijk Conservatorium Brussel, waaronder ook Martin Gort, docent percussie met een quarantaine versie van Chabai van Roberto Fonseca . Ahmed Litaiem – nay - Wajdi Riahi – keyboard - Jeremy Debuysschere – bass - Martin Gort – percussion - Pierre Hurty – drums - Mixing & Mastering by Vic Khddj - Video editing by Pierre Hurty

Peter Hertmans, docent gitaar aan het Jazz departement van het Koninklijk Conservatorium Brussel in duo met Alain Pierre (Fable van John Abercrombie), in duo met Serge Lazarevitsch ( Goodbye John , in memory of the great John Abercrombie) en in duo met zijn dochter Adinda Hertmans (tune composed by Ambrose Akinmusire)

Fabien Degryse, docent gitaar aan het Jazz departement van het Koninklijk Conservatorium Brussel: solo -  tentet (Rodgers and Hart’s « Lovers »)

Jasmien Geijsels, studente zang aan de jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel met haar band in een eigen compositie “Mathilde”, samen met Wen-Hui Tsai, zang vanuit Taiwan

Opleidingsvideo jazz, uitgegeven naar aanleiding van de digitale Opendeurdag van 25 april 2020

Musical

Paasactie Close Harmony: Lean On Me, Bill Withers, A capella door de studenten Musical van het Koninklijk Conservatorium Brussel

Opleidingsvideo musical, uitgegeven naar aanleiding van de digitale Opendeurdag van 25 april 2020

Docenten Musical geven een woordje uitleg over de opleiding

Studenten Musical geven een woordje uitleg over de opleiding