Beesten in de bib | Erfgoeddag

Beesten in de bib | Erfgoeddag KCB 2023
Event in spotlight
Data
,
12:00
to
18:00
Location
Bibliotheek KCB, Regentschapsstraat 30, 1000 Brussel
Prijs
Gratis toegang
Reservation
Geen reservatie vereist

Beestig!

In 2023 richt Erfgoeddag de schijnwerpers op onze mededieren. Van vleermuis, werkpaard en schoothond tot en met de grote boze wolf, de ekster op de galg, de eerste zwaluw, de zwarte weduwe of de immer naarstige houtworm: op zondag 23 april 2023 komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen.

In heel wat composities zijn er verwijzingen naar dieren. Denk maar aan Het Zwanenmeer van Tchaikovsky of het Kattenduet van Rossini. Maar het dierenrijk heeft ook heel wat vormgevers van muziekdrukken geïnspireerd. Zo ook hebben wij aparte vitrinekasten - noem het gerust ook kooien - voor de zoogdieren, de vogels en de vissen. Onze oudste dieren dateren uit de 15e eeuw en zien er nog verrassend levendig uit. Onze jongste is een zingend varken uit 2017. We hebben ook gemerkt dat er niet alleen beesten op de partituren voorkomen, maar helaas soms ook in de partituren. Die beesten zelf zijn weg - dat is maar goed ook -, maar hun sporen zijn nog altijd zichtbaar.

Erfgoeddag

Al twintig jaar toont de cultureel-erfgoedsector zichzelf op de eerste zondag na de paasvakantie van zijn allerbeste kant. Het doel van al die inspanningen? Jou uitgebreid in de watten leggen en zo de rijkdom, verscheidenheid en het potentieel van al het roerend en immaterieel cultureel erfgoed dat Vlaanderen en Brussel rijk is onder de aandacht brengen.

Erfgoeddag 2023 Beestig! KCB

Deel dit