Julian Breamfestival

Julian Breamfestival picture
Festival
Data
,
17:00
to
20:00
,
10:00
to
21:30
,
11:00
to
16:00
Location
Koninklijk Conservatorium Brussel

Antigoni Goni, hoofd van het gitaardepartement van het Koninklijk Conservatorium Brussel, over het Julian Breamfestival: 

Één van de markantste figuren uit de klassieke gitaargeschiedenis viert een bijzondere verjaardag. Julian Bream, meester van klankkleur en muzikale timing, werd in juli 85. Een ideaal excuus voor een muzikaal feest!

Bream’s unieke interpretaties en persoonlijke aanpak hadden een onuitwisbare impact op de ontwikkeling van zijn instrument. Hij inspireerde meesterwerken van componisten als Benjamin Britten, Toru Takemitsu, Peter Maxwell Davies  en Malcolm Arnold, en als geliefd radio- en televisiegast droeg hij onmetelijk bij aan de bredere erkenning van zijn instrument.

Van 29 tot en met 31 maart brengt het gitaardepartement van het Koninklijk Conservatorium Brussel, onder leiding van professor Antigoni Goni, een weekend lang eerbetoon aan deze bijzondere kunstenaar. In een reeks concerten, lezingen en masterclasses verkennen we Breams artistieke erfenis, met onder andere twee Belgische premières van werken die aan hem werden opgedragen. Breams muzikale dochter Laura Snowden, professor Michael Lewin van de Royal Academy of Music in London, musicoloog Graham Wade, en virtuoos Andrea Dieci vervoegen docenten en onderzoekers van het KCB om er een uitzonderlijk inspirerende driedaagse van te maken.

Waar? Koninklijk Conservatorium Brussel, Kleine Zavel 5 en Regentschapsstraat 30, 1000 Brussel 

Wanneer? Van 29 tot en met 31 maart 2019

Voor wie? Gitaar- en muziekliefhebbers, conservatoriumstudenten, gitaristen (zowel professionelen als amateurs) 

Meer details? Ontdek het rijke programma

 

Deel dit