Masterclasses Stéphane Galland

Stéphane Galland
Masterclass
Data
,
11:00
to
13:00
,
14:00
to
17:00
Location
Flagey Studio 1, Brussel
Prijs
€5

Masterclasses Stéphane Galland

Deze twee masterclasses door Stéphane Galland over ritme staan volledig in het teken van zijn nieuwe project (the mystery of) Kem. Alle nummers op zijn komende album leggen de nadruk op ritmische elementen, voortbouwend op zijn rijke ervaringen en samenwerkingen met tal van grote meesters van het ritme van over de hele wereld en uit verschillende tradities (Indiaans, Afrikaans, Balkan,...), en op zijn eigen persoonlijke onderzoek en praktijk.

De eerste masterclass om 11u is gericht op mensen die geen specifieke voorkennis van muziektheorie of –praktijk hebben, maar die nieuwsgierig en/of bereid zijn om een beter begrip te krijgen van hoe ritme kan aangeleerd worden en geïntegreerd kan worden in onze natuurlijke beleving. Via een paar tips en tricks leer je meer over ongebruikelijke ritmische benaderingen, en over de vele manieren waarop muziek via haar ritmische aspecten kan worden aangevoeld. (Max. 30 deelnemers)

De tweede masterclass om 14u  is gericht op muzikanten en op mensen die al een notie hebben van muziektheorie en –praktijk. Galland gaat dieper in op het benaderen, beoefenen en integreren van polyritmiek, ongelijke tempoaanduidingen, ongewone opdelingen van de pulsatie, grooves en rhythmical morphing,...

De twee masterclasses zijn interactief, waarbij iedereen mee de verschillende concepten en technieken aanleert door te klappen, te bewegen/wandelen en door het zingen van ritmes. Op die manier maak je je de verschillende ideeën actief eigen. Iedereen vanaf 14 jaar is welkom. Er zijn geen specifieke vaardigheden vereist. (Max. 15 deelnemers)

Deel dit