RESEARCH@CINEMA: Dogtooth (2009) - Yorgos Lanthimos

RESEARCH@CINEMA: Dogtooth (2009) - Yorgos Lanthimos KCB 2022
Tentoonstelling
Data
,
19:30
Location
CINEMA RITCS, A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Prijs
€4 / €6
Reservation
Reserveer je tickets via pretix.eu/cinemaritcs
Grieks | Nederlandse ondertiteling en discussie 

Tijdens RESEARCH@CINEMA bekijken de studenten van de Educatieve Opleidingen in de Kunsten films en documentaires waarin ontwikkelingen met betrekking tot onderwijs, leren en vorming in vraag gesteld worden. Op maandag 19 december wordt in CINEMA RITCS de film 'Dogtooth' vertoond.

Dogtooth

Een Griekse pater familias houdt de touwtjes stevig in handen en voedt zijn kinderen op eigengereide manier op binnen de veilige muren van zijn villa. Alle invloeden van buitenaf worden radicaal geweerd. Enkel wanneer de kinderen hun hoektanden uitvallen, mogen ze de onbekende wereld vol gevaren betreden. Dogtooth is een prettig gestoord familieportret van de gevierde Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos dat op het filmfestival van Cannes de Prix Un Certain Regard won. 


RESEARCH@CINEMA

Na het bekijken van de film/documentaire wordt een discussie opgestart tussen de studenten en een panel waarin kritisch gereflecteerd wordt over de rol van de kunstenaar-leraar in relatie tot de praktijk van het onderwijzen in artistieke leeromgevingen. De student wordt zich op die manier bewust van de vormende waarde die films/documentaires kunnen hebben en van hun betekenis voor het verwerven en articuleren van pedagogische inzichten. Research@cinema wil via artistiek werk een discussie over maatschappij, engagement, opvoeding, vormen en leren opstarten met als doel de studenten te inspireren in het formuleren van een persoonlijk onderzoek naar een didactiek/methodiek voor de kunsten.


Open Les: word kunstenaar-leraar!

Research@cinema is één van de open lessen die je als toekomstig student kan bijwonen. Wie interesse heeft in de Educatieve Opleidingen in de Kunsten, is van harte welkom op RESEARCH@CINEMA.
Denk je er aan om Kunstenaar-Leraar te worden, dan kan je eventueel een mail sturen naar maarten.vandenbemden@ehb.be zodat we voor de film al wat meer info kunnen geven over onze educatieve master in de kunsten.

Deel dit