RESEARCH@CINEMA: Prova d’Orchestra (1979) - Federico Fellini

RESEARCH@CINEMA: Prova d’orchestra (1979) - Federico Fellini
Tentoonstelling
Data
,
19:30
Location
CINEMA RITCS, A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Prijs
€4 / €6
Italiaans | Engelse ondertiteling en discussie 

Tijdens RESEARCH@CINEMA bekijken de studenten van de Verkorte Educatieve Opleidingen in de Kunsten films en documentaires waarin ontwikkelingen met betrekking tot onderwijs, leren en vorming in vraag gesteld worden. Iedereen is van harte welkom.

Prova d’orchestra

In Prova d’orchestra  volgen we de repetities voor een symfonieconcert in een oude oratorium. Terwijl de dirigent zijn stempel probeert te drukken op de uitvoering, ontvouwen zich persoonlijke verhalen en conflicten tussen de musici. Prova d’orchestra is een meeslepende reis door de wereld van muziek, passie en menselijke emoties. Laat je betoveren door Fellini’s verbeelding en ontdek de harmonie en dissonantie achter de schermen van een symfonieorkest.


RESEARCH@CINEMA

Na het bekijken van de film/documentaire wordt een discussie opgestart tussen de studenten en een panel waarin kritisch gereflecteerd wordt over de rol van de kunstenaar-leraar in relatie tot de praktijk van het onderwijzen in artistieke leeromgevingen. De student wordt zich op die manier bewust van de vormende waarde die films/documentaires kunnen hebben en van hun betekenis voor het verwerven en articuleren van pedagogische inzichten. Research@cinema wil via artistiek werk een discussie over maatschappij, engagement, opvoeding, vormen en leren opstarten met als doel de studenten te inspireren in het formuleren van een persoonlijk onderzoek naar een didactiek/methodiek voor de kunsten.


Open Les: word kunstenaar-leraar!

Research@cinema is één van de open lessen die je als toekomstig student kan bijwonen. Wie interesse heeft in de Educatieve Opleidingen in de Kunsten, is van harte welkom op RESEARCH@CINEMA.
Denk je er aan om Kunstenaar-Leraar te worden, dan kan je eventueel een mail sturen naar maarten.vandenbemden@ehb.be zodat we voor de film al wat meer info kunnen geven over onze educatieve master in de kunsten.

Deel dit