RESEARCH@CINEMA: Grands travaux (2016) - Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes

RESEARCH@CINEMA: Grands Travaux (2016) - Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes KCB 2022
Onderzoeksdagen
Data
,
19:30
Location
CINEMA RITCS, A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Prijs
€4 / €6
Nederlands, Frans en Pular | Nederlandse ondertiteling en discussie

Tijdens RESEARCH@CINEMA bekijken de studenten van de Educatieve Opleidingen in de Kunsten films en documentaires waarin ontwikkelingen met betrekking tot onderwijs, leren en vorming in vraag gesteld worden. Op maandag 20 februari wordt in CINEMA RITCS de film 'Grands travaux' vertoond.


Grands travaux

Grands travaux speelt zich af in het Instituut Anneessens-Funck, een Nederlandstalige beroepsschool in het centrum van Brussel waar jonge studenten komen om een vak te leren. De film documenteert én ensceneert datgene wat hun leven vorm geeft: de praktische opdrachten en lessen op school, het voetbal, de schommelingen in hun liefdesleven, maar ook de voortdurende zoektocht naar huisvesting en werk. Grands travaux toont het dagelijkse leven binnen de schoolmuren en wil ook een beeld schetsen van het Brussel van vandaag, waarbij de jongeren centraal staan.


RESEARCH@CINEMA

Na het bekijken van de film/documentaire wordt een discussie opgestart tussen de studenten en een panel waarin kritisch gereflecteerd wordt over de rol van de kunstenaar-leraar in relatie tot de praktijk van het onderwijzen in artistieke leeromgevingen. De student wordt zich op die manier bewust van de vormende waarde die films/documentaires kunnen hebben en van hun betekenis voor het verwerven en articuleren van pedagogische inzichten. Research@cinema wil via artistiek werk een discussie over maatschappij, engagement, opvoeding, vormen en leren opstarten met als doel de studenten te inspireren in het formuleren van een persoonlijk onderzoek naar een didactiek/methodiek voor de kunsten.


Open Les: word kunstenaar-leraar!

Research@cinema is één van de open lessen die je als toekomstig student kan bijwonen. Wie interesse heeft in de Educatieve Opleidingen in de Kunsten, is van harte welkom op RESEARCH@CINEMA.
Denk je er aan om Kunstenaar-Leraar te worden, dan kan je eventueel een mail sturen naar maarten.vandenbemden@ehb.be zodat we voor de film al wat meer info kunnen geven over onze educatieve master in de kunsten.

Deel dit