Alain Cremers

Alain Cremers
Docent Fagot

Alain Cremers begon zijn muzikale studies aan de muziekacademie van Welkenraedt en aan het conservatorium van Verviers, waar hij in 1990 met grootste onderscheiding zijn diploma voor kamermuziek en fagot behaalde. Datzelfde jaar won hij de 26e Dexia Axion Classic Competitie, waar hij een eerste fagotprijs won, die voor het eerst werd toegekend sinds de oprichting van deze wedstrijd.

In 1991 ging hij naar het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar hij meteen een eerste prijs fagot met onderscheiding behaalde in de klas van meneer André Jacques. In 1992 werd hij fagotleraar aan de Academie voor Muziek van de Duitstalige Gemeenschap van België. In 1993 werd hij aangenomen als fagottist en contrafagottist bij het symfonisch orkest van de Koninklijke Munstchouwburg, waar hij in dienst was tot 2005.

Hij staat regelmatig op de affiche van verschillende orkesten en kamermuziekensembles, met een zeer gevarieerd repertoire, zowel in België als in het buitenland (I Solisti del vento, Pentafoon, Octopus, Quartz, Emanon Ensemble,…) In 1995 trad hij toe tot de Musikhochschule in Keulen waar hij zich perfectioneerde bij meneer Rainer Schottstädt.

Van 2003 tot 2006 doceerde hij fagot aan de muziekacademie van Braine-l’Alleud. In augustus 2005 werd hij eerste fagot solist bij de koninklijke opera van Wallonië. In 2006 creëerde hij een nieuwe fagotklas aan de Muziekacademie in Welkenraedt.

Fagotdocent aan het Conservatorium van Verviers sinds 2009, Alain doceert tevens fagot en methodologie aan het instituut voor Muziek en Pedagogiek in Namen, aan het IMEP.

In 2018 verkreeg hij de functie van eerste fagotsolo bij het Symfonisch orkest van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel. In hetzelfde jaar werd hij fagotdocent aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.
 

Contacteer Alain

Email