Aleksandar Madzar

Aleksandar Madzar
Docent Piano

Aleksandar Madzar (°1968, Belgrado) begon op zijn zesde met pianolessen bij Gordana Malinovic. Vanaf 1982 studeerde hij bij Arbo Valdma in Novi Sad en Belgrado, vervolgens bij Elisso Wirssaladze in Moskou en München. 
Madzar won verschillende prijzen op internationale muziekwedstrijden, waaronder deze van Genf (1986), Bozen (1989), Leeds (1996) en Milaan (eerste prijs van het Concorso Umberto Micheli in 1997). Sinds zijn debuut in 1990 bij de Berliner Philharmoniker onder leiding van Ivan Fischer heeft hij samengewerkt met leidinggevende orkesten als het Royal Philharmonic Orchestra London, BBC Philharmonic, Scottish Chamber Orchestra, Budapest Festival Orchestra, Südwestfunk Orchester en het Nationaal Orkest van België en met dirigenten als André Previn, Rudolf Barschai, Marcello Viotti, Christoph Poppen, Dimitri Kitaenko en Gilbert Varga. 
Aleksandar Madzar gaf reeds recitals in Londen, Parijs, Milaan, Venetië, Rome, Frankfurt, München, Berlijn en Salzburg. In kamermuziekverband treedt hij regelmatig op met Louise Hopkins, Andreas Staier, het Takács Quartet, het Belcea Quartet en Muriel Cantoreggi. Madzar doceert aan de Hochschule für Musik und Theater in Bern en aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. 

Contacteer Aleksandar:

Email