Antal Zalai

Antal Zalai
Docent Viool

Antal Zalai begon zijn klassieke vioolstudies al op vijfjarige leeftijd en studeerde in 2009 af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, onder leiding van Kati Sebestyén. Voordat hij in Brussel studeerde, had hij les van László Dénes, Péter Komlós en Jozef Kopelman in Boedapest. Bovendien verrijkte Zalai zijn muzikale scholing door deel te nemen aan masterclasses geleid door Isaac Stern, Pinchas Zukerman, Erick Friedman, Tibor Varga, Lewis Kaplan en György Pauk.

Op vijftienjarige leeftijd verwierf hij internationale erkenning door het uitvoeren van het Eerste Vioolconcert van Bartók tijdens het eerbetoonconcert ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Lord Yehudi Menuhin in de Grote Zaal van de Franz Liszt Muziekacademie in Boedapest op 1 oktober 1996. Gedurende zijn carrière heeft Zalai samengewerkt met vooraanstaande dirigenten zoals Fabio Luisi, Paavo Järvi, Yoel Levi, Lawrence Foster, Gilbert Varga, Shlomo Mintz, Ludovic Morlot, Laurent Petitgirard, Enrique Bátiz Campbell, Yip Wing-sie en Gábor Takács-Nagy.

In 2008 maakte hij zijn debuut in het Verenigd Koninkrijk door het uitvoeren van het Vioolconcert van Glazunov met het Koninklijk Liverpool Philharmonic en dirigent Ludovic Morlot. Hij voerde hetzelfde vioolconcert uit tijdens zijn debuut in Berlijn in 2008, als solist van het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin in de Berliner Philharmonie.

In april 2010 maakte Zalai zijn debuut in Wenen tijdens het galaconcert "Frühling in Wien 2010" van het Wiener Symphoniker, onder leiding van Fabio Luisi in de Wiener Musikverein. Hij kreeg deze kans via een online wedstrijd op het internetplatform Talenthouse.

Als solist heeft Antal Zalai opgetreden in zalen zoals de Carnegie Hall Weill Recital Hall in New York City, het Kennedy Center Terrace Theater in Washington, D.C., de Grote Zaal van het Moskouse Conservatorium, de Victoria Hall in Genève, de Concertzaal van het Koninklijk Conservatorium van Brussel en het Chan Centre for the Performing Arts in Vancouver, onder andere.

Contacteer Antal:

Mail