Anthony Devriendt

Anthony Devriendt Docent Hoorn & Natuurhoorn KCB 2024
Docent Hoorn

De in 1982 in Roeselare geboren hoornist Anthony Devriendt begint in het jaar 2000 aan zijn professionele studies hoorn aan het KCB (Koninklijk Conservatorium Brussel) in de klas van Luc Bergé. In 2006 behaalt hij de meestergraad. Onmiddellijk na zijn studies begint Anthony Devriendt aan een carrière als orkest hoornist. In 2006 wordt hij 4de hoorn van de Opéra Royal de Wallonie en sinds 2009 is hij solohoorn van het Nationaal Orkest van België. 

Daarnaast is hij een veelgevraagd gast solohoorn bij de andere Belgische Orkesten, maar ook in het buitenland is hij in die rol actief bij onder meer het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Orchestre National de France, Filharmonie Zuid-Nederland, WDR Symfonie Orchester en KBS orkest in Seoul

Daarbovenop is Anthony Devriendt lid van het ensemble I Solisti en het Koperkwintet van het NOB en is hij vaak te gast bij Oxalys, Het Nederlands Blaasensemble en bij diverse gelegenheidsensembles.

Als solist was Anthony Devriendt al te gast bij Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en bij vele amateurorkesten.

Anthony doceert sinds 2020 aan het LUCA School of Arts, Campus Lemmens, en vanaf het academiejaar 2024-2025 ook aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Contacteer Anthony Devriendt via mail.