Bart Bouckaert

Bart Bouckaert
Docent Hedendaagse Muziek/Orkest Directie

Bart Bouckaert studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar hij Eerste Prijzen behaalde voor harmonie, contrapunt, fuga, muziekgeschiedenis en Hogere Diploma's voor kamermuziek en slagwerk. Hij werd ook 'Meester in de orkestdirectie'. Aan de Vrije Universiteit Brussel behaalde hij een doctoraat in de kunsten. Zijn voornaamste leraars orkestdirectie waren Rob Casteels, Lukas Vis, Peter Eötvös, Mickail Kukuschkin, Arturo Tamayo en Peter Gülke.

In 1989 behaalde hij met het OXO-percussietrio de tweede prijs op het Orpheus Concours te Antwerpen. In oktober 2000 werd Bart Bouckaert tweede finalist van de 'Settimo Concorso per Giovani Direttori d' Orchestra', een wedstrijd voor jonge operadirigenten te Spoleto in Italië.

Bart Bouckaert dirigeerde verschillende orkesten en ensembles in binnen- en buitenland, o.a. het ASKO-ensemble, het Prometheus Ensemble, Het Collectief, het Odysseia Ensemble, het Orkest van de Opera van Spoleto (Italië), het Kamerorkest van De Munt, de Ensembles Hedendaagse Muziek van het KCB, het Nationaal Orkest van Litouwen, het Nationaal Orkest van België, Orquestra Sinfónica da ESMAE (Portugal), … in werk van Mozart, Debussy, Bartok, Holliger, Boulez, Boesmans, Defoort, Swinnen, Van Hecke, Wissels, Neyrinck en vele anderen. Naar aanleiding van de opening van het vernieuwde MuziekInstrumentenMuseum in 1999 dirigeerde hij de creatie van enkele verloren gewaande orkestraties van Franz Liszt.

Op dit ogenblik is Bart Bouckaert docent orkestdirectie en hedendaagse muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Contacteer Bart:

Email