Bart Coen

Bart Coen
Docent Blokfluit

Bart Coen deed zijn muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium van z’n geboortestad Antwerpen. Sindsdien is hij heel actief als solist en in gerenommeerde ensembles zoals o.a. Huelgas Ensemble (Paul Van Nevel – middeleeuwen en renaissance), Concerto Vocale (René Jacobs – barokopera’s), Collegium Vocale (Philippe Herreweghe – Bachcantates) en La Petite Bande (Sigiswald Kuijken). Met deze groepen gaf hij wereldwijd concerten en nam hij een groot aantal cd’s op (Sony, Harmonia Mundi France, Deutsche Harmonia Mundi, Accent, Ricercar, Phi, Deutsche Grammophon,..).

Met zijn eigen ensemble Per Flauto nam Bart Coen voor Sony de succesvolle cd’s “Manoscritto di Napoli 1725” en “The London Flute” op.

Voor Accent nam hij met La Petite Bande de Brandenburgse Concerten van Bach op, en hun cd “Telemann: Concertos & Suites” kreeg een 10 van het Nederlands muziekmagazine Luister.

Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas) nodigde Bart Coen uit om de muzikale leiding op zich te nemen van de productie “En Atendant”, een voorstelling rond middeleeuwse muziek in combinatie met hedendaagse dans, en met het zelfde dansensemble wordt een nieuwe productie gepland rond de Brandenburgse Concerti van Bach waaraan hij zijn medewerking verleent als blokfluitist.

Bart Coen is docent blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en aan de Luca-School of Arts, Campus Lemmens.

Contacteer Bart:

Email