Benjamin Dieltjens

Benjamin Dieltjens
Docent Klarinet

Benjamin Dieltjens is voornamelijk actief als kamermusicus ( zowel op historische instrumenten als in het klassieke en modern repertoire) en word regelmatig uitgenodigd op internationale festivals. Hij was in 1998 een van de oprichters van de hedendaagse muziekgroep Het Collectief en hij treedt regelmatig op met Ictus. Hij was lid van het voormalig Ensemble für Neue Musik Karlsruhe onder leiding van Peter Eötvös. Samen met zijn broer Thomas Dieltjens (piano) vormt hij een duo.

Regelmatig speelt hij met kamermuziek ensembles zoals Oxalys, Il Gardellino en Ensemble Explorations. Sinds 2007 is Benjamin Dieltjens solo klarinettist in Antwerp Symphony Orchestra en is hij lid van Orchestre des Champs Elysées. In 2008 werd hij uitgenodigd als solo klarinettist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Hij werd uitgenodigd om The YM World Orchestra te coachen en geeft seminars in hedendaagse kamermuziek en lezingen over muziek na 1950 of de klarinet in nieuwe muziek voor het Orpheus Institute and Matrix.

Contacteer Benjamin:

Email