Bruno Vansina

Bruno Vansina
Docent Jazz-Saxofoon

Vansina [..] manifesteert zich als een vurig en lenig altsaxofonist die dwingende solo's speelt en hoekige lijnen trekt. Al kan hij een slepende ballad subtiel en sprekend vertolken. (c) De Standaard 2012.
 
Saxofonist Bruno Vansina studeerde in Antwerpen, Den Haag en Brussel, bij onder andere Bart Defoort en John Ruocco. In 2003 won hij de Prijs voor Beste Solist op het Jazz Concours van Breda, deel uitmakend van het Frederik Leroux Quintet.
Vansina is in eigen land misschien wel het meest bekend voor zijn werk bij de big band Flat Earth Society (FES). Hij is actief in groepen als Rebirth Collective en in het recent verleden in o.a. Ewout Pierreux 5, Tuesday Night Orchestra, Simple, Little Dots ... en was hij een vaak geziene gast bij het Brussels Jazz Orchestra, Scoreman, Pieter Embrechts, Lady Linn & Her Magnificent Seven, El Tattoo Del Tigre ...

Maar de ware Vansina leer je pas kennen aan de hand van zijn eigen projecten, waaronder het trio Vansina-Verbruggen-Gudmunsson. Daarvan verscheen al een aantal cd’s op RAT Records (het label dat Vansina oprichtte met Teun Verbruggen): Trio Music, In Orbit, Tokio Qunatize.
Meer info vind je op zijn website.

Vanaf het academiejaar 2020-2021 is Bruno Vansina docent Jazz-Saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, in opvolging van John Ruocco.

Contacteer Bruno:

Email