Cathy Vanderstappen

Cathy Vanderstappen
Docent Musicalgeschiedenis (Ba1) en SOLO ORI (masterschakel) + artistiek onderzoeker Musical

Cathy Vanderstappen, alumna van de musicalafdeling, maakte na het vertolken van verschillende rollen bij Studio 100, Tabas & Co, De Nieuwe Horizon, Muziektheater Transparant, De Theatercompagnie (NL), Stage Entertainment (DE), het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Disney, Eén en Ketnet een overstap naar onderwijs en theater.

Zij ging als docent, regisseur, theatermaker en selecteur aan de slag bij vzw Opendoek. Voor verschillende verenigingen schreef, bewerkte en regisseerde zij jeugdtheater ‘op maat’, maar ondersteunde zij ook in dramaturgie en tekstanalyse. Tekstschrijven voor theater is haar grootste passie.
Cathy specialiseerde zich in binnen - en buitenland in bewegingstheater en fysieke/vocale Viewpoints - technieken die vandaag een duidelijke stempel drukken op haar werk als theatermaker. Co-creatie en dramaturgie werden prioritair in haar werk.

Ook in het onderwijs is Cathy zeer actief. Bij de onderwijskoepel OVSG begeleidde en ondersteunde zij als pedagogisch begeleider leerkrachten dans, muziek, woordkunst en musical uit het deeltijds kunstonderwijs in trajecten rond creëren. Recent gaf zij les in de lerarenopleiding Musical.
Heden is zij werkzaam als spelcoach vnl. voor kinderen en jongeren in theater en film, als voice-over voor verschillende animatiefilms, als leerkracht woordkunst- drama, als gastprofessor/onderzoeker in de bachelor en masterschakel van de musicalafdeling.

Contacteer Cathy

E-mail