David Linx

David Linx
Docent Jazz Zang

David Linx is zanger, componist, tekstschrijver, producer en multi-instrumentalist. Hij heeft meer dan 15 soloalbums opgenomen als leider en/of co-leider en naast zijn eigen projecten is hij een frequente gast in het jazzcircuit en geeft hij masterclasses in gerenommeerde conservatoria wereldwijd.

In 1986 zette Davids eerste veelgeprezen project "A Lover's Question" met schrijver James Baldwin die zijn poëzie voordraagt op muziek gecomponeerd en geproduceerd door David en Pierre Van Dormael, hem in het voetlicht van de jazzwereld in zowel Europa als de VS. Deze cd met o.a. Steve Coleman, Slide Hampton, Deborah Brown opgenomen in 1985 en 1986 en uitgebracht in 1991 is in 2000 opnieuw uitgebracht door Label Bleu/Harmonia Mundi999 en gaat vergezeld van een boek met gedichten en korte verhalen (sommige nog niet eerder gepubliceerd), in het Engels, vertaald in het Frans door wijlen Hubert Nyssen, oprichter en eigenaar van de Uitgeverij Actes Sud.

In 1992 vormt David samen met pianist - componist Diederik Wissels het legendarische vocaal-pianoproject dat sindsdien nooit is opgehouden met opnemen en toeren, of het nu in duo, 4-tet, met symfonieorkest etc. is. Dit alom geprezen duo - project staat erom bekend dat het de hedendaagse vocale jazz nieuw leven heeft ingeblazen en hun nummers verschijnen in het Real Book of Sher Music. Ze hebben de afgelopen 20 jaar talloze prijzen gewonnen in vele landen. Hun songs zijn gezongen en/of opgenomen door vele jazzvocalisten zoals Sheila Jordan, Maria Joao, Fay Claassen, Maria Pia de Vito, Norma Winstone, etc.

Ze werken samen voor projecten met veel verschillende gasten zoals Paolo Fresu, " Heartland " voor Universal Jazz.
David is professor aan ons conservatorium waar hij sinds 1993 de leiding heeft over de afdeling jazzvocalen en heeft muziek gecomponeerd voor talloze partituren voor films en documentaires. Een van de films won de eerste prijs op Robert Redford's Sundance Festival.

David heeft het volkslied gezongen voor de koning en de koningin van België en meer dan 800 000 mensen voor de 175e verjaardag van België.

Contacteer David:

Email