Diederik Wissels

Diederik Wissels
Docent Jazz Piano

Diederik Wissels is een Nederlandse jazzpianist en componist, geboren op 6 december 1960 in Rotterdam. Hij studeerde tussen 1978 en 1981 Jazz-piano en compositie aan het Berklee College of Music in Boston. In de beginjaren van zijn carrière trad Wissels op met prominente jazzmusici als Joe Henderson, Kenny Wheeler, Philip Catherine,Toots Thielemans en Paolo Fresu. Wissels werkt al bijna drie decennia samen met vocalist David Linx.Prijzen als 'choc' en 'choc des chocs' van le Monde,Django d'Or, Grand prix du Jazz werden toegekend aan hun cd's zoals "Up Close", "Bandarkah", "Heartland", "This Time", "Whistleblowers". 

Wissels heeft muziek gecomponeerd voor films geregisseerd door gerenommeerde filmmakers, waaronder Nanni Moretti. Hij heeft ook verschillende veelgeprezen albums uitgebracht op het Belgische platenlabel Igloo Records. Enkele van zijn meest opvallende opnames zijn "The Hillock Songstress", "From This Day Forward", "Streams", "Song of You", "Pasarela", "Secrecy" en "Yearn". Deze albums bevatten een breed scala aan muzikale stijlen, van traditionele jazz tot meer experimentele geluiden, en tonen Wissels' muzikale veelzijdigheid en innovatieve benadering van jazzpiano en jazzcompositie. Zijn unieke stijl mengt improvisatie met verfijnde harmonische structuren en lyrische melodieën, waardoor een geluid ontstaat dat zowel vernieuwend als tijdloos is.

Wissels doceert sinds 1992 Jazz-piano, Jazz-compositie en ensemblespel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en deelt zijn kennis en ervaring met de volgende generatie jazzmusici. 

Contacteer Diederik:

Email