Dimitri Mestdag

Dimitri Mestdag ASO 2
Docent Engelse Hoorn

Geboren in Kortrijk op 28 juli 1973, Dimitri studeerde aan de muziekacademie van Harelbeke en aan de Kunsthumaniora Gent bij Yf Bourry. Hij behaalde meesterdiploma’s hobo, Engelse hoorn en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel bij Paul Dombrecht en Alex Van Beveren. Na masterclasses bij Thomas Indermühle, David Walter, Alain Denis en Ingo Goritzki ging hij zich vervolmaken aan het Rotterdams Conservatorium bij Emanuel Abbühl. Dimitri Mestdag was laureaat van Belfius Classics in 1991 en in 1996 de allereerste Tenutolaureaat op Engelse hoorn.

Sinds September ’96 is hij solist Engelse hoorn van het Antwerp Symphony Orchestra. Onder zijn bezielende impuls componeerden reeds vele componisten aan hem opgedragen werken voor zijn geliefde instrument. Onder hen Frits Celis, Erik Desimpelaere, Kalevi Aho, Robert Groslot en Geoffrey Gordon. Dimitri leidt een bloeiende althobo-klas aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland.

Hij is sinds 2010 artistiek directeur van Arbanassi Summer Music, een uniek kamermuziekfestival in Bulgarije, die hij oprichtte met zijn echtgenote Julita Fasseva. Dit festival is op korte tijd uitgegroeid tot één van Oost-Europa’s meest innovatieve en spraakmakende festivals. Meer info over Arbanassi Summer Music.

Contacteer Dimitri:

Email