Dinah Bryant

Dinah Bryant
Docent Zang

Beschreven als "een muzikante met onderscheid tussen zangers" door de Washington Post, krijgt sopraan Dinah Bryant consequent veel lof voor haar internationale opera- en concertuitvoeringen, Liederabends en opnames. Dinah Bryant heeft meer dan 50 operarollen in Europa en Amerika uitgevoerd. Ze maakte haar debuut in de muziek van Richard Wagner als Senta in Der fliegende Holländer in de Opera de Bellas Artes in Mexico City in 1995 en trad toe tot de selectie van de Metropolitan Opera in 1996 en maakte haar huisdebuut als Gerhilde in Die Walküre.

Dinah Bryant heeft uitvoerig opgetreden als solist met orkest in Strauss 'Vier letzte Lieder, Beethoven's Missa Solemnis en Ninth Symphony, Mahler Symphonies Nos. 2, 4 & 8, Orff's Carmina Burana, Brahms' Ein Deutsches Requiem, het Stabat Mater en Requiem of Dvorak, Gorecki's Symfonie nr. 3, Berlioz 'L'Enfance du Christ, Ravel's Shéhérazade, Rossini's Stabat Mater, Handel's Messiah and Exultate, jubilate! en veel concertaroma's van Mozart met het RTL Orchestra, het Nederlands Radio Orkest, de Düsseldorfer Symphoniker, het RAI Orchestra in Turino, l'Orchestre Municipal de Lille, Liége Philharmonic, National Orchestra of Mexico, Brighton Philharmonic, Australian Chamber Orchestra, Belgische Radio-orkesten en de Maryland Symphony, om er maar een paar te noemen.

Haar opname van Strauss Lieder met pianist Daniel Blumenthal was de winnaar van een Golden Disc Award in het tijdschrift Bruxelles-Europe Arts. Miss Bryant vervoegde Daniel Blumenthal opnieuw op in een zeer geprezen CD van Wolf's Mörike Lieder op Autograph Records, gevolgd door een verzameling liedjes van Joseph Marx op Etcetera Records. Miss Bryant was de stem van de leidende dame, Sophie, in de in 1989 voor de Academy Award genomineerde film, Le Maitre de Musique (The Music Teacher) met José Van Dam, waarvoor ze een Grand Prix du Disque ontving.

Contacteer Dinah:

Email