Géraldine Clément

Géraldine Clément
Assistente Kamermuziek & Piccolo

Géraldine Clément begon haar muzikale studies aan de muziekschool "Franz Constant" te Oudergem, waar ze dwarsfluit studeerde, maar ook kamermuziek, improvisatie en traverso.  In 2009 werd Géraldine toegelaten tot de fluitklas van Myriam Graulus aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en in 2012 tot de klas van Carlos Bruneel aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Naast een Concert Musicus Cylcus met Carlos Bruneel, perfectioneerde ze zichzelf in oude muziek in de klas van Frank Theuns. Ze heeft ook een pedagogische master diploma uit de klas van Toon Fret aan het Conservatoire Royal de Liège.  
 
Géraldine is laureaat van verschillende wedstrijden waaronder in 2008 van de Dexia Axion Classicswedstrijd, ze behaalde er eerste prijzen in fluit en kamermuziek. In 2012 behaalde ze een tweede prijs van het Internationaal Fluitconcours Nederland, en in 2015 de eerste prijs van het Dutch International Flute Competition.   
 
Ze nam deel aan tal van workshops en masterclasses, zowel in jazz en improvisatie, waaronder bij Fabrizio Cassol, Bo Van der Werf en Bart Defoort; als in hedendaagse muziek en ritme bij onder ander Michael Schmid; en in klassieke en historische muziek bij onder meer Toon Fret, Emmanuel Pahud, Wissam Boustany, Juliette Hurel en Felix Renggli, Marc Hantaï.    Géraldine Clément speelt regelmatig met verschillende ensembles zoals het European Union Youth Orchestra (EUYO), het Koninklijke Muntschouwburg, de Vlaamse Opera, de Hulencourt Soloist Chamber Orchestra, die Kölner Akademie, le Concert d’Anvers, le Duo Eidos en het Tmesis Ensemble.  
 
Sinds 2018 geeft Géraldine kamermuzieklessen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. 

Contacteer Géraldine 

Email