Hans Ryckelynck

Hans Ryckelynck
Docent Piano

Hans Ryckelynck studeerde bij Johan Duijck aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar hij summa cum laude het concertdiploma behaalde. Aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel studeerde hij harmonie, contrapunt en fuga bij Rafaël D'Haene. Hij behaalde de Master Degree voor muziekschriftuur en kreeg de "Gevaert Prize" en de "Lunssens Prize". Van 1995 tot 1999 studeerde hij bij de wereldberoemde pianist Abdel Rahman El Bacha in Parijs.

Hans Ryckelynck won prijzen bij de Cantabile, Belfius Classics en Tenuto-wedstrijden. Hij ontving ook de "Belgian Artistic Promotion" -prijs van Sabam. Hij is laureaat van de "Belgian Focation Foundation" en van de kamermuziekcompetitie Rotary Club Gent. Als solist treedt hij regelmatig op in recitals in België en heeft hij ook concerten gegeven in Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Denemarken, China en Japan.

Zijn kamermuziekpartners zijn onder andere Yuki Hori (viool), Jan Sciffer (cello), Hendrik en Ludo Ide (pianotrio "I Giocatori"). Hij trad ook op met het Danel String Quartet, het Belgisch Nationaal Orkest, het Vlaams Radio Orkest en het Vlaams Radio Koor. Hans Ryckelynck wordt regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven (Internationale Muziekacademie Dinant, Jeunesses musicales, Vlamo, Muzikamp) of als jurylid in wedstrijden (Concours International André Dumortier, Steinway Piano competitie, Cantabile, Belfius Classics).

Contacteer Hans:

Email