Jan Vande Weghe

Jan Vande Weghe
Docent Zang Coaching

Jan Vande Weghe ontving zijn opleiding aan het Conservatorium Brussel, het Lemmensinstituut Leuven en de Hochschule der Künste Berlin; hij studeerde er bij André De Groote, Daniel Blumenthal, Frans Van Beveren en  Hans Leygraf. Daarnaast nam hij ook deel aan masterclasses met György Sebök, Peter Feuchtwanger en Irwin Gage. Als solist en chambrist was hij te horen op internationale festivals in België, Frankrijk, Nederland,  Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Israël. Hij trad hij op met ‘I Fiamminghi’, het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Conservatorium Brussel, de ‘Brussels Sinfonietta’ en de ‘Brussels Philharmonic’ met als dirigenten R.Zollman, D.Angus, M.Tilkin en M. Tabachnik. In 2003 opende hij het concertseizoen van het ‘Symfonieorkest van Vlaanderen’ met een tournee doorheen de belangrijkste Belgische concertzalen als solist in het 5e pianoconcerto van Beethoven.

Zowel in de zangwereld als voor kamermuziek is hij een graag gezochte partner. Hij heeft samengewerkt met zangers van over de hele wereld en begeleidde masterclasses met beroemdheden als Sarah Walker, Tom Krause, Sir Allen Thomas, Jard Van Nes, Udo Reinemann, Alexander Oliver en Ann Murray. In 2000 werd hij uitgenodigd als officieel begeleider voor de zangsessie van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België. Aansluitend gaf hij een reeks opmerkelijke recitals met de sopraan Olga Pasichnyk. Hij vormt ook een pianoduo met Peter Vanhove.

Het Festival van Vlaanderen kende hem de ‘Festival Award’ toe, hij was laureaat van de Belgische Stichting Roeping en kreeg de prijs ‘Maurice Lefranc’. Als docent is hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Voor de Belgische radio en televisie maakte hij talrijke opnames en hij is te horen op verschillende cd-opnames, zowel als solist als begeleider. In 2006 verscheen bij het label Fuga Libera een solo-cd L’Avant-guerre 1911-1914 (FUG 701), die warm onthaald werd door de internationale pers.

Contacteer Jan:

Email