Jean-François Madeuf

Jean-François Madeuf
Phd student in de kunsten

Na zijn eindexamen aan het Conservatoire National Supérieur de Musique van Lyon (waar hij sinds 1992 ook historische trompet doceert), was Jean-François Madeuf een korte periode vaste orkestmusicus en enkele jaren docent  trompet aan een conservatorium. In 2001 werd hij de opvolger van pionier Edward H. Tarr aan de Schola Cantorum Basiliensis.  Sinds 2011 is hij ook geassocieerd docent aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs.
 
Jean-François Madeuf is al vele jaren actief in talrijke barokensembles in Frankrijk, Europa of op andere continenten (Arts Florissants, het Concert Spirituel, de Talens Lyriques, la Petite Bande of het Bach Collegium Japan). Hij is op dit moment nog een van de zeldzame musici die natuurtrompet en hoorn bespeelt op de meest historisch geïnformeerde manier, zonder de hulp van ventilatiegaten.
 
In 2009 ontving Jean-François Madeuf de Christopher Monk Award van de Historic Brass Society "voor zijn significante bijdrage als uitvoerend musicus en leraar en zijn toewijding aan de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk". Momenteel doet hij  onderzoek dat moet leiden tot een doctoraat in de kunsten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en de Vrije Universiteit Brussel, met als onderwerp het natuurlijk trompetspel.
 

Neem contact op met Jean-François Madeuf