Karel Schoofs

Karel Schoofs
Docent Hobo

Tijdens zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen werd Karel Schoofs lid van het Koninklijk Filharmonische Orkest van Vlaanderen.

In 1996 werd hij benoemd tot principal hobo bij het Nationaal Orkest van België onder de chefs Yuri Simonov, Mikko Franck en Walter Weller. Sinds 2008 bekleedt hij dezelfde functie bij het Rotterdams Philharmonisch orkest onder Valerie Gergiev en Yannick Nézet-Séguin.

Hij is uitgenodigd voor concerten en opnames met de meeste orkesten en operahuizen in België en Nederland en hij is gewild als een kamermuzikant met ensembles als Oxalys, Quatuor Danel, Combattimento Consort Amstyerdam, I Solisti del Vento ...

Hij trad ook op tijdens internationale kamermuziekfestivals zoals Storioni Festival en Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Karel Schoofs is ook actief in andere cultuurdomeinen: in Jazz-muziek met het 'Dowland-project' en in de theatervoorstellingen 'verses of Live and Death' en 'Watermusic'.

In 2010 maakte hij zijn debuut als solist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest of bij Mozart en Bellini. Hij speelde ook als solist op het Festival van Vlaanderen, met de Belgian Kamerfilharmonie, het Brabants Orkest en de Wereldtentoonstelling in Shanghai. In 2014 speelde hij de Nederlandse première van het hoboconcert van James MacMillan met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Karel Schoofs is lid van de kamermuziekgroep MP21, die werd opgericht op het ARAM-muziekfestival in Frankrijk, waar hij ook masterclasses gaf.

Sinds 2007 vormt hij een muzikaal duo met Anneleen Lenaerts, solo-harp of de Wiener Philharmoniker. 

Contacteer Karel:

Email