Katia Veekmans

Katia Veekmans
Docent Piano

Reeds op zestienjarige leeftijd maakte Katia Veekmans haar debuut als solist met het ‘Limburgs Symphonie Orkest’ in Nederland. Sindsdien heeft zij talrijke concerten gegeven op internationale concertpodia en werkte zij in binnen- en buitenland als solist samen met vooraanstaande orkesten en gerenommeerde dirigenten. Recente hoogtepunten bevatten o.m. uitvoeringen van het pianoconcerto van Tsjaikowski met het Brussels Philharmonic o.l.v. Michel Tabachnik (radio Klara) en het tweede pianoconcerto van Chopin met de Thüringer Philharmonie (D).

Zij speelde pianorecitals op prestigieuze concertpodia in heel Europa. Ook verleende zij haar medewerking aan belangrijke internationale muziekfestivals.

Ze realiseerde cd’s met werk van o.a. Rachmaninov, Tsjaikowski, Chopin, Shchedrin, Prokofiev, Schumann, Liszt…

Katia Veekmans studeerde achtereenvolgens bij André De Groote, Naum Grubert, Brigitte Engerer, Ruben Lifschitz en de Russische pianist Lazar Berman. Aan de Vrije Universiteit van Brussel promoveerde zij tot Doctor in de Kunsten.

Zij behaalde vele prijzen in Internationale wedstrijden o.a. zoals de Internationale Sergei Rachmaninov Wedstrijd, de Internationale Robert Schumann Wedstrijd e.a.

Naast haar activiteiten als concertpianist doceert zij piano hoofdvak aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en aan het Conservatorium Maastricht, Hogeschool Zuyd (Nl). 

Zij geeft veelvuldig internationale masterclasses in Spanje, Portugal, Nederland, België, Slovakije, Ijsland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Letland en Italië.

Contacteer Katia:

Email